L’IEE assumeix el lideratge contra el port

30 setembre, 2005
By

Després de molt de temps d’apatia, comencen a aparèixer als mitjans de comunicació més pronunciaments contundents contra el projecte de fer unes grans plataformes a Botafoc. Pròximament també sortirà un extens article signat pel president de l’Institut d’Estudis Eivissens. L’escrit, que podeu llegir fent clic aquí, enumera els avantatges de l’opció Ibiza Nueva i critica la desinformació de la que és víctima el debat sobre el futur del port.
L’IEE, que ha estudiat en profunditat el tema, qüestiona les suposades millores en seguretat del projecte d’Autoritat Portuària. De fet, fa referència a la necessitat d’un informe preceptiu de Capitania Maritima. L’Institut dóna per fet que aquest informe no pot sortir positiu perquè el capità marítim ja ha expressat la seua disconformitat amb l’alternativa de Botafoc per motius de seguretat. La documentació que acredita aquesta posició hauria estat posada en mans de la premsa, però de moment s’ha evitat fer-hi cap referència.

28 comentaris a L’IEE assumeix el lideratge contra el port

 1. Sepharad on 30 setembre, 2005 at 09:05

  Almenys el senys d’alguns eivissencs encara aguanta i, a més, es fa escoltar.

 2. trist on 30 setembre, 2005 at 10:05

  Sabeu quina és la llàstima de tot això? Ahir a l’ajuntament hi havia una manada de gent movilitzada a favor de carregar-se el port i Botafoc en concret. No hi vaig veure ningú protestant per l’ampliació monstruosa que volen fer.

  Per cert, què feia en Pizarro assegut al costat de l’alcalde? Ah, sí, que la cadira de tinent d’alcade és més còmode… és això no?

 3. vilero on 30 setembre, 2005 at 11:13

  tés tota la raó trist. Un exemple es el nou president de l’AAVV de la Marina en Robustiano Patrón Costas (dedicat a la compra-venda de propietats inmobiliaries y amic des president de NNGG PP) que ha silenciat es barri.

 4. anònim on 30 setembre, 2005 at 11:56

  D’acord amb els anteriors. El ple d’ahir és una bona mostra de la capacitat de l’esquerra sociològica d’aquesta illa. Un parell de trucades i 30 persones es planten dins el ple a pressionar perquè es facin les plataformes des Botafoc. No hi havia ningú dels que hi estan en contra. Crec que els regidors del Pacte varen ser valents (aquesta vegada sí) plantant cara al PP i votant en contra. Però segur que ningú els reconeixerà res. Al contrari, per contra de fotre canya al PP, alguns prefereixen seguir fent punteria als partits progressistes. Quin món!

 5. vecino de la Marina on 30 setembre, 2005 at 12:20

  vilero:
  la verdad no sé a qué se dedica este sr. ni me importa quienes sean sus amigos. Lo que sí que es cierto es que a mí no me representa. En la noticia de hoy del Diario de Ibiza no hay nungún vecino de la Marina y sí la mayor parte de los comerciantes del puerto. Por lo que yo sé la mayor parte de los vecinos trabajamos por la mañana y nos es imposible acudir a los plenos. No es la primera vez que la asociación del puerto es nombrada como de vecinos y comerciantes de la Marina. Si el presidente de la AAVV se calla es que estará de acuerdo con ello. Yo no. Desde mi punto de vista y de algunos otros vecinos la propuesta razonable para la remodelación del puerto es la del IEE.

 6. Ecologista on 30 setembre, 2005 at 15:22

  Els diaris pareixen conxorxats per silenciar tot allò que pugui genera consciencia contra el port i els ecologistes pareix que encara estan de vacacions.
  Ànim a s’Institut que estan molt tot sols.

 7. Cati on 30 setembre, 2005 at 18:59

  Ecologista :
  Els ecologistes de vacances? Es veu que no mires els diaris ni les notícies dels jutjats. El que passa és que hi ha tanta corrupció i tants de fronts oberts que no saben cap on girar-se. Per què no t’apuntes i ajudes?
  Si un tena el lidera l’IEE ja va bé. Per què ho han de fer tot grups ecologistes que, com l’IEE, no cobren res per la feina que fan? Per què no fan alguna cosa els que cobren milions i milions?

 8. joan on 30 setembre, 2005 at 20:28

  Mariá Serra deberia dedicarse a la política sin esconderse detrás del IEE, lo está destruyendo y las consecuencias se verán a medio plazo, zapatero a tus zapatos.

 9. Eastwood on 30 setembre, 2005 at 20:35

  Això, això, ecologista, per què no fas honor al teu nick i t’apuntes a ajudar? Igual perquè t’adonaries de que exercir d’ecologista és moltíssima feina.

 10. Anònim on 30 setembre, 2005 at 21:31

  Joan (8), bon al·lotet, tots feim política, fins i tot quan callam o quan, com tu, deim que una altra persona no està llegitimat per fer-ne. En Marià Serra i l’IEE sempre han lluitat per la llengua, la cultura i el patrimoni d’Eivissa i Formentera. La defensa del port segueix la mateixa línia. Tots els eivissencs tenim dret a opinar i tots ho hauríem de fer molt més, així tal vegada no es podrien fer tantes animalades en la impunitat més absoluta, tal i com passa ara.

 11. corsari on 1 octubre, 2005 at 19:07

  Algu sap com a anat la comissio per sabotejar l’acte de Democracia Nacional que es celebraria avui al bar “el cruce” a les 18 hores?

 12. Anònim on 1 octubre, 2005 at 19:24

  Carai, quina comissió? I a qui ha convocat aquesta comissió? M’hagués agradat col·laborar per obstaculitzar aquests fatxes.

 13. anònim on 1 octubre, 2005 at 19:43

  Comentari 8 : Ja es nota per la teua manera d’escriure que te preocupa mol l’IEE i el seu futur. Quina barra¡

 14. Ecologista on 1 octubre, 2005 at 20:29

  A veure, no fa falta ser tan susceptible. És cert que trob a faltar grups com Amics de la Terra i el GEN al costat de l’IEE.
  No era això la plataforma Eivissa al Limit?
  Hi ha mots de fronts oberts, però si el port és tan greu com pareix, no entenc com és que els esmentats més amunt no han passat de fer un parell de comunicats de premsa. No ho entenc. Que algú m’ho expliqui.

  Jo ja faig sa meua part. No sé perquè m’he d’apuntar allà on ja estic…

 15. jo on 2 octubre, 2005 at 02:08

  13 no solo quiere a Eivissa quien habla Catalán, no tropieces de nuevo con la misma piedra, somos muchos los que queremos a Ibiza, somos ibicencos y estamos hartos de que nos excluyaís por la lengua.

 16. corsari on 2 octubre, 2005 at 13:25

  a 15, no solo queremos igual a Ibiza, sino mucho más, es evidente que los ibicencos autoctonos o como quieran hacerse llamar, lo unico que han provocado es el detrimento y mercaderia de esta, nuestra isla. Unos la venden al capital, otros a cataluña, pero los ibicencos de 2º, los hijos de los emigrantes peninsulares recordando nuestras raices y de donde venimos, no dejaremos que los ibicencos acomplejados y de falta de identidad quebranten nuestra tierra, que es ibiza.

 17. Som el 13 on 2 octubre, 2005 at 18:07

  La primera passa per estimar un lloc és estimar o com a mínim respectar la seua cultura.

 18. jordier on 2 octubre, 2005 at 18:12

  Mirant el que està passant amb el Diari, crec que s’ha de reconèixer que el fet que l’Institut estigui tot sol amb aquest tema no és positiu. No em crec que al GEN fossin capaços de convertir-li una carta en una notícia breu, o decidir per ells que no és important una documentació que es vol donar conèixer als ciutadans.
  Tenc la sensació que l’IEE està essent silenciat per la premsa d’una manera inacceptable en aquest tema del port. No em digueu que ningú més no té aquesta sensació…

 19. corsari on 2 octubre, 2005 at 20:40

  a 17, tenemos la misma opinion, hay que respetar la cultura de ibiza, la que no es catalana, sino endemica ibicenca, ya que durante 8 siglos estuvo “aislada”, valga la redundancia, del continente, creando un folclore y costumbres especiales y diferentes. Por otro lado tanto la ibicenca como la catalana, forman parte de un ente superior, la cultura hispanica, fruto de la heterogenidad, por consiguiente, tanto el español, y no castellano, ya que si hablaramos en castellnao necesitariamos de un traductor, como el ibicenco o balear forman parte del mismo grupo etnico, compartiendo una historia comun, una religion, un idioma, una etnia o grupo racial y un destino en convivencia, no es mejor un idioma que otro, sino parte del mismo atavismo cultural, por consiguiente debe ser respetados los 2, uno por ser endemico y el otro por ser la lengua que nos une con los demas pueblos que forman España, la nación mas antigua de occidente.(el que discrepe sobre esto, que estudie minimamente que era el Hispania Imperium visigotico y sus 3 libros de leyes emulados a Roma)

 20. corsari on 2 octubre, 2005 at 22:19

  Por cierto, el sustantivo cataluña, con el que tantos se llenan la boca orgullosamente, data del S. XVII y el fin de la guerra de secesion, fue una manera de que felioe danjou castellanizara unas tierras, que comprendian el antiguo principado de barcelona, que hubieran sido fieles al archiduque carlos y a España, no a una monarquia borbonica extranjera, seguramente si el aspirante al trono rerpesentante de la casa de los austria hubiera vencido en los campos d ebatalla, antes de claudicar al acceder al trono del imperio astro-hungaro, hoy en dia la cataluña que conocemos, tendria otro nombre y tal vez las pretensiones y mentiras separatistas serían otras, como la tonteria de la batalla de poitiers y gilfredo el belloso con la señera, otra demagogia, mas bien pedro II, S. XI, y los colores del confalon de la santa sede, al querer el monarca hacer del reino de aragon un estado satelite de la santa sede, que no vaticano. Hay que leer mas.

 21. original on 2 octubre, 2005 at 22:31

  Les plataformes del port també les farà FCC?? Així ja s’entendria que el Tarrés hi estàs d’acord, ja ho veis, tot i bufar es cul als matutes ja pensa en canviar la normativa que protegeix els edificis antics perquè ens poguem gastar 8 milions en fer-lis nou el pereyra. Igual també ha vist la llum amb el port quan alguna oportuna telefonada l’ha informat de a quina empresa li adjudicaran les obres, després d’un concurs, clar.

 22. Som el 13 on 2 octubre, 2005 at 23:36

  [a jordier]

  I que esperaves-esperavem? Sempre minimitzaran les crítiques cap a Xicu Tarrés

 23. miqueler on 3 octubre, 2005 at 11:11

  Escoltau, mirau s’enquesta que fan aquí mateix: sa majoria pensa que no hi ha res que fer o que no és tan important com per mobilitzarse. Si això passa aquí, imaginau’s que no pensarà amb sa majoria de votants des pp, psoe, etc.
  Sa veritat és que no hi ha sentiment popular contra lo de Botafoc.

 24. original on 3 octubre, 2005 at 21:10

  sentiment popular si, el que passa es que la gent comença a veure que quan es parla de manejar “pasta”, els politics van a lo seu i no volen escoltar raons. Per què serà?

 25. joan on 3 octubre, 2005 at 22:14

  A Joan Serra (Diario de Ibiza)por último editorial:
  Que bonito final, que forma más elegante de apoyar la remodelación del puerto sin mojarse, vamos que bonita forma de apoyar al PSOE sin mojarse el trasero.

 26. Pepa on 4 octubre, 2005 at 10:57

  Per en Joan, del num. 25

  I tu d’on surts? Del sector periodístic-envejós-rivellero, del sector pepero provocador o del sector alternativa-Institut?

 27. preocupat on 4 octubre, 2005 at 18:31

  Valtros heu vist la cavalleria pepera avui atacant l’ajuntament pel port, no? Que ningú dubti que hi ha una clara ofensiva política per tombar en Tarrés! Mare de Déu… però si en Xico va dir fa un parell de dies que estava d’acord en què fessin lo que volguessin. Què és això de demanar-li que no s’oposi a l’alternativa Botafoc? Si poden fer lo que vulguin encara que l’alcalde o el pacte bramin!!!!
  Gent d’esquerres: no sou capaços de veure que això és la maquinària del PP a tot rendiment????? Com podeu estar en crisis de Psoe/EU, i asenadetes d’aquestes, bons al·lots. És tremendo que encara no siguem capaços de veure amb quines cartes juguen

 28. Joan on 9 octubre, 2005 at 19:00

  27 es la pura realidad, te guste o no, el Diario de Ibiza y el PSOE pitiuso… tanto monta, monta tanto, es Diari como Tarres, no rima pero se entiende.

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent