El projecte de balneari, perdut a un calaix

30 setembre, 2005
By

El projecte especulatiu que preveia la construcció d’un hotel-balneari i un camp de golf a Santa Gertrudis no està clar que tiri endavant després de les protestes dels vesins i altres gestions més discretes. L’element més polèmic del projecte, una perforada de més de mig quilòmetre, pareix que de moment no ha estat autoritzada. Això malgrat que el Govern Balear va expressar la seua intenció de fer-ho.
Pel que sabem, a part de les denúncies públiques als mitjans de comunicació, els opositors al projecte varen aconseguir sense fer massa remor el suport de col·lectius de pagesos d’arreu d’Eivissa. Aquest recolzament hauria posat a la defensiva els governs del Consell i el Govern, que incialment veien amb bons ulls el projecte. Fa anys, la mobilització dels vesins de Santa Gertrudis ja va aturar un projecte de Matutes per emportar-se aigua del poble cap als seus hotels.

24 comentaris a El projecte de balneari, perdut a un calaix

 1. corda on 30 setembre, 2005 at 08:28

  Sta. Gertrudis es uno de los pueblos donde funciona a asoc vecinal de maravilla con personal competente y la misma está en el punto de mira de Vicent Guasch . Fue admirable lamoviliación por la diosa , y este golf balneario no lo harán . El marrón de la gasolinera veremos como queda , todas las admnistraciones fallaron y de momento no sé que pasará . Es Ferrer ,que es el concejal chivato está controlado .

 2. Sepharad on 30 setembre, 2005 at 09:08

  Es que Santa Gertudris és una pinya votant tots al PP, i Vicent Guasch no voldria perdre tot aquest feix de vots. Puig d’en Valls i Jesús, com estan prop de Vila, voten més a es Pacte.

 3. es darrer eivissenc on 30 setembre, 2005 at 09:53

  Desenganyeu-vos, amb la Diosa no es va aconseguir res. La Diosa no va continuar per motius econòmics. L’ajuntament havia donat el seu vist i plau. I amb el balneari podem dir el mateix. Si de moment no es fa, deu ser per motius tècnics, econòmics, de tràmits administratius, o qualsevol altra cosa. No deu ser per respecte al sentiments dels habitatnts de Santa Gertrudis o per sensibilitat mediambiental. Em moro de riure. I no cantem victòria encara.

 4. Anònim on 30 setembre, 2005 at 10:11

  N’hi ha d’ecologistes i progres (normalment vileros i forasters) que tractau la gent dels pobles amb tal desconsideració i arrogància que no m’estranya que no us votin. No ho faran mai mentre tengueu aquesta actitud.

  Sepharad: a SG i a molts altres llocs mai s’ha posat a prova el vot del PP. Ells ho saben millor que l’oposició, que és inexistent i ineficaç (i sovent irrespectuosa), i no és conscient de la vulnerabilitat de les xarxes caciquils de la dreta.

 5. Un ase on 30 setembre, 2005 at 10:42

  Saps que passa amb ‘la gent dels pobles’? Que es queixa i renega però després fa el joc als cacics locals i acaba votant sempre el que s’ha de votar. Una actitud molt poc digna. Per això els resultats electorals són els que són i per això els municipis són territori d’impunitat política.

 6. Sepharad on 30 setembre, 2005 at 10:59

  Els cacics locals, molt ben organitzats amb una xarxa clientelar que passa de pares a fills, tenen controlades les seves partions per, quan toca, repartir es sobret amb es vot.

 7. Anònim on 30 setembre, 2005 at 11:26

  Es comentari 1 diu “Fue admirable lamoviliación por la diosa”. Totalment d’acord.
  Es comentari 2 diu: “amb la Diosa no es va aconseguir res”. Es va aconseguir erosionar la confiança del poble en el PP de forma brutal i recaptar fons per posar un contenciós que té el personal municipal amb tremolor de cames.
  Es comentaris 5 demostra tenir tanta capacitat de diagnòstic del problema com incapacitat i torpesa per posar-hi solució.

  S’ha de conèixer alguna cosa més que el “bar dels bocates” per parlar de S. Gertrudis.

 8. Nuredduna on 30 setembre, 2005 at 12:30

  Clar quan un poble es decladarament pepero no hi fan obres però si el poble en questió té tendencia a votar a l’esquerra llavonçes l’ataquen,en quin món vivim, s’ha d’acabar amb el caciquisme d’una vegada.

 9. Anònim on 30 setembre, 2005 at 12:58

  De gent dels pobles n’hi ha de tota faisó. No val dir que “fan el joc als cacics” i per amunt i per avall…

 10. Anònim on 30 setembre, 2005 at 16:38

  Fa gràcia la vostra notícia. Deixant de banda la informació, totalment o en gran part inventada, crida l’atenció com plantejau el tema: pagesos contra polítics, com si d’una batalla de l’Edat Mitjana es tractàs. Mirau: a Santa Gertrudis la majoria no som pagesos i els que treballen el camps ho fan més per inèrcia o distracció que no per a guanyar-se la vida. O és que per a vosaltres pagès també és sinònim d’eivissenc. Ai, ai, ai, l’autoodi…

 11. Eivissa Confidencial on 30 setembre, 2005 at 16:52

  Quan parlam de pagesos ho feim en sentit propi. Més concretament podríem parlar d’organitzacions d’agricultors. És evident que els pagesos no són la majoria a cap poble d’eivissa, però en el cas de Santa Gertrudis sempre hem entès que la mobilització contra Matutes la varen liderar els pagesos. En definitiva, el comentari sobre l’autoodi no té cap fonament.

 12. Un ase on 30 setembre, 2005 at 16:53

  Núm. 7:

  Una solució senzilla: votar una altra cosa. Falta voler-ho fer: si un està agafat pels collons, és comprensible que hagi de votar una determinada opció. El caciquisme es manifesta, entre d’altres maneres, així.

  Per cert, fas referència a “personal municipal amb tremolor de cames”. Estàs parlant d’Eivissa? No deu ser la mateixa tremolor que tenen l’alcalde de Santa Eulària o en Reganes, no? No em facis riure. Als nostres ajuntaments tremola ningú. Ho tenen tot “bien atado”: per això hi ha jutges que saben el que han de fer.

 13. curios on 30 setembre, 2005 at 18:32

  Tan que parlau de cacics, em dona la impressió en determinats moments d’estar llegint relats de fantasia, i tenguent amb compte el caracter d’aquest espai, em fa molta falera poder saber per exemple de quins cacics parlam d’una manera concreta i determinda per que si no un ja no sap que pensar i vist aquest panorama de regnes de taifes peperos aniria be poder saber davant quins personatges ens trobam!

 14. Flipper on 30 setembre, 2005 at 19:58

  Sense entrar en els comentaris del vot de Fora Vila, tema que ja ha sortit altres vegades, i anant a la notícia del “balneari”: Quan parlaven de l’aqüífer profund, em pareix recordar que deien que treurien l’aigua de més de 500m de profunditat, i amb això es quedaven tant panxos: no deuen ser dels que es creuen la “llegenda urbana” de que l’aigua subterrània d’Eivissa ens arriba dels Pirineus, amb uns rius subterranis sota el fons marí.
  Anem encompte, no vagin a tenir el mateix geotècnic que els de sa Caixota.

 15. Anònim on 30 setembre, 2005 at 23:01

  Al comentario 3 “es darrer eivissenc”:No crees que si no hubiese sido por la presión de la gente de Santa Gertrudis,posiblemente no hubieran aparecido los problemas economicos en la discoteca? Yo estoy seguro.

 16. Terol on 30 setembre, 2005 at 23:30

  I tan segur que és com diu el 15.I el balneari,si no es fa, també sera per la pressió de la gent.

 17. Anònim on 1 octubre, 2005 at 20:38

  Evidentment que és com diuen els comentaris 15 i 16.
  Pel que respecte als cacics, per mi estam parlant dels moviments a petita escala de personatges influents. N’hi ha a cada poble un grapat, que si algun dia deixassin de donar suport al pp arrossegarien una manada de vots. Els votants són més fidels a aquestes xarxes de persones que no a cap partit i si algun d’ells se baralla amb el pp, els hi poden fer molt de mal.

 18. Anònim on 1 octubre, 2005 at 20:42

  Per entendre-nos, són els que van casa per casa repartint paperetes. Si mai canvien el color de les paperetes que reparteixen, hi haurà un tomb politic.

 19. Nuredduna on 1 octubre, 2005 at 22:49

  Ja tothom sap qui són,però s’hauria d’intentar que aquesta gent deixas de fer això o que els altres partits facin el mateix.

 20. joan on 3 octubre, 2005 at 22:46

  17,18,19. no ceeis que la gente, el pueblo, todos, votamos libremente, o solo lo hacen los que están con vosotros y los demás somos tontos, vamos…

 21. Nuredduna on 4 octubre, 2005 at 11:13

  No,Joan , a Eivissa, està molt arrelat el costum de que certa gent dels pobles vagui a visitar als veinats oferint-les paperetes electorals, i això només el fa el PP.

 22. Anònim on 4 octubre, 2005 at 13:06

  Aquesta qüestió l’han dut, i molt bé, persones des poble que estan ficades en ses associacions de pagesos i ho varen dur as consell agrari des govern balear sense fer mica de remor. Sent en Pep des Ferré que havia d’autoritzar sa perforada es mateix que duu agricultura s’ha hagut de pensar-ho dos voltes endarrera. Això m’ho ha explicat un de Santa Gertrudis

 23. Anònim on 4 octubre, 2005 at 22:22

  En Pep des Ferré és qui ha d’autoritzar sa perforada,però en aquest moment no té res a veure amb agricultura.La resta és correcta.També va tenir importància la reunió que va tenir l’associació de vesins amb els promotors del balneari.Aquí va començar tot.

 24. Anònim on 5 octubre, 2005 at 07:59

  S’autorització l’ha de donar Medi Ambient,industria(en Pep des Ferré)informa de les condicions que ha de reunir es pou per poder ser autoritzat.
  Alerta amb es local des barbacoa(ex la diosa).Aquest dies l’està visitan gent interessada en montar discoteques.

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent