Les magarrufes de la urbanització de Sa Caixota

27 setembre, 2005
By

Fa uns dies llegíem que els propietaris dels pisos que varen caure a Sa Caixota estan estudiant denunciar el promotor per estafa. El cert és que tothom que coneix la zona hauria desaconsellat comprar-se una casa allí llevat que aquesta fos una meravella de l’enginyeria. És de suposar que els propietaris deuen tenir ara evidències que els varen enganyar. Nosaltres no tenim les evidències, però ens expliquen que es diu (i potser no és més que un rumor) que l’estructura del famós edifici Vista Alegre va haver de ser apuntalada fins i tot abans que estigués acabat. Després s’haurien reforçat alguns elements i s’hauria desapuntalat per poder vendre.
L’altra cara (fins fa poc oculta) del tema eren ahir les declaracions de l’alcalde, José Serra, que insistia que l’incident no tendria conseqüències econòmiques per a l’Ajuntament. Segons la versió municipal no els correspon pagar la restauració de voreres i carrers a Sa Caixota perquè encara no han recepcionat les obres d’urbanització. Segurament si ho diuen deu ser així, però no deixa de ser un reconeixement implícit de la il·legalitat en què viu la zona. Si encara no han recepcionat la urbanització, com és que consideren la zona com a urbana, donen llicències i cobren contribució com si ho fos?

8 comentaris a Les magarrufes de la urbanització de Sa Caixota

 1. Anònim on 27 setembre, 2005 at 09:18

  Hi ha qui diu que l’entrega de les obres d’urbanització de sa Caixota es va fer fa cinc anys i que l’ajuntament no s’hi va oposar, amb la qual cosa s’entén acceptada, segons una norma del Govern balear de 1987.

 2. perfi on 27 setembre, 2005 at 09:49

  que las urbanizaciones no se acepten es lo mas habitual, creo que la de can misses todavia no esta aceptada, o se acepto despues de años y años de que la junta de compensacion lo ofreciera…

 3. Anònim on 27 setembre, 2005 at 11:04

  Heu sentit a parlar del desastre de sa caixota? Jo no crec que sigui cap desastre, sincerament. Va ser justícia divina. Sort en tenim que la naturalesa (encara?) no es pot comprar en sous!

 4. anònim on 27 setembre, 2005 at 17:07

  Si fos cert el que diu el comentari 1, significaria que l’ajuntament té l’obligació de restaurar els desastres a voreres i espais públics. Si el propi ajuntament diu que no estan recepcionades les obres significa que amb el seu argument han actuat il·legalment perquè han donat llicències i han cobrat impostos com a zona urbana a un lloc que segons el propi ajuntament no era possible perquè no havia recepcionat la urbanitzacio.
  Un lio pero el que deis és correcte

 5. Flipper on 27 setembre, 2005 at 18:44

  Per una vegada, estic d’acord amb Anonymus: seria desastre si hi hagués hagut danys personals, cosa que no ha passat; seria desastre, si els afectats haguessin estat persones humils que encara en paguen hipoteca i, a més, han de pagar lloguer (com va ser el cas de l’edifici Barceló o del Carmel a Barcelona), cosa que no és el cas; seria desastre ecològic si hi hagués hagut danys als ecosistemes (com un incendi forestal, el naufragi del Prestige o les mines d’Aznalcollar), en aquest cas, és la natura el que posa les coses al seu lloc.
  Les declaracions d’avui de l’ajuntament de Sant Josep sobre que era imprevisible denoten la poca “cultura geològica” de qui ho ha dit, qualsevol persona amb dos palms de cervell que hagi vist el terreny sobre el que s’assenta se n’hauria adonat que, més tard o més d’hora, la natura posa les coses al seu lloc. De la mateixa manera que pot arribar a passar a la resta de la costa des Cubells.

 6. Hedwig on 27 setembre, 2005 at 18:47

  Tens raó Flipper, la cultura geològica dels batles del pp és baixa: recordes quan el batle de Sant Joan va confondre les eres geològiques i va donar el “grand-prix” a l’equip contrari. Què en dirien les persones “de lletres” d’algú que confongués el barroc amb el modernisme posem per cas?

 7. Anònim on 28 setembre, 2005 at 09:03

  El que ha passat a sa Caixota era de calaix. Qui diu el contrari o és ase o va de mala fè

 8. pagesot on 1 octubre, 2005 at 12:33

  Si sa naturalesa es savia i fa caure tot lo que està mal fet…en veurem moltes de coses per enterra…

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent