El “cost d’oportunitat” i les autopistes

26 setembre, 2005
By

Una entrevista dominical al gurú de l’economia balear duia dos perles polítiques. La primera va ser el titular, segons el qual l’economía balear té capacitat per a afrontar les inversions en carreteres. La segona venia exactament a continuació: “Existe un coste de oportunidad, es cierto, porque cuando se dedica un dinero a una cosa no se dedica a otra, es evidente”. Precisament d’això ens diuen que hi ha alguns símptomes ja en aquests moments.
Molts de tècnics, gerents i càrrecs de les institucions governades pel PP diuen a tothom una vegada i una altra que no hi ha sous. Quan els presenten alguna proposta o projecte la resposta és que no hi ha sous més que per a carreteres. El fet és que en dos anys i mig els governs del PP no han començat ni acabat cap projecte seu. Les escoles que s’inauguren avui són encara projectes del Pacte, i la de Sant Jordi no hi ha manera que arribi a fer-se. Tampoc avancen, a pesar de les promeses, el conservatori, les noves escoletes o el Casal de Joves. La causa que aquestes inversions no es facin només pot ser la falta de pressupost o la incompetència.

10 comentaris a El “cost d’oportunitat” i les autopistes

 1. Segaia on 26 setembre, 2005 at 10:30

  Ara se’n parla molt d’autopistas, però en parlarem durant molts més. Si ademés cau una forta crisi sobre Eivissa això serà un cafarnaum. S’haurien d’aturar. ¿Com? Potser demanant ajuda a Europa, siguint pressioonant i resistint activament. Si no conseguim res Eivissa s’ha acabat.

 2. antiautopista on 26 setembre, 2005 at 10:33

  Que vagin posant el cul en remull. Es gasten tots es sous expropiant persones humils i treballadores i no tenen un duro per millorar les infrastructures socials. Són una colla de malgastadors e incompetents, però no els hi sortirà gratis si Déu vol.

 3. anònim on 26 setembre, 2005 at 11:00

  Les 2 escoles que Fiol i Palau inauguren avui varen ser començades en temps del Pacte. El PP les va torpedejar tot el que va poder: no votaren a favor del Conveni entre Consell i Govern per poder fer-les. El propi Palau, sent ja president, va tenir el valor de dir que el Conveni gràcies al qual es construiren no li agradava pero no tenia més remei que continuar-lo. Avui les inauguraran sense cap tipus de rubor, diguent la importància de nous equipaments escolars.

 4. Nuredduna on 26 setembre, 2005 at 11:55

  Ara el mèrit de les escoles serà seu,són uns imcompetents, què no es preocupa la societat, si és necessari fer escoles que es facin , l’educació hauria de ser prioritari i no fer autopistes innecesaries.

 5. Un mestre on 26 setembre, 2005 at 17:43

  Tenir edificis és important, tenir edificis en condicions també, però a més s’ha de tenir en compte què s’hi fa o què s’hi hauria de fer a dins. A les aules fan falta llibres, ordinadors… i tot tipus de material didàctic. No ens oblidem tampoc de la formació dels i de les mestres, sovint oblidada i molt depenent de la voluntat individual de cadascun, normalment els que vegeten són premiats (no tenen cap problema) i els que volen innovar han de pagar sous de la seua butxaca, utilitzar el seu temps lliure i si alguna cosa no surt tan bé com s’esperava són els primers que reben. Mentrestant els infants comencen amb moltes ganes a infantil i a mesura que es van fent grans perden les ganes per saber coses i intentar entendre una miqueta aquest món. El PP no fa res ni farà, els importa un rave l’educació dels nostres infants, quan menys sàpiguen millor, així seran més fàcils de manipular i tendran mà d’obra més barata.

 6. robespierre on 26 setembre, 2005 at 18:32

  Lo jodido de todo es que al poder le gustan las grandes obras , recordad la barbaridad del edificio consell de ibiza , el macro despacho del presidente y lo a gustito que se acomodaron los del pacto , si las proximas pierde el pp , no sé si los que ganen echarán atrás lo que haya de autopistas .
  Falta una revolución , joder , la guillotina la pongo yo.
  saludos
  robespierre

 7. ego on 26 setembre, 2005 at 18:52

  La sede del Consell era faraónica y lo sigue siendo. Otra cosa es que se reciban muchas competencias y se quieran agrupar todas las oficinas en un bloque (cosa que no hace nadie en el mundo). Es faraónico, feísimo y se ha cargado los parkings y la poca vida que tenía la avenida España. Las autopistas es otro pelotazo de los caciques Matutes y el alicantino Ortiz, y otros. La víctima es Ibiza. Ahora ya pueden venir con planes de marketing, pactos sociales y otras leches. Estamos apañados.

 8. anònim on 26 setembre, 2005 at 19:46

  Sí, a més de nous centres fan falta més mestres, ordinadors, sales de pràctiques, espais esportius, biblioteques escolars, etc. I de tot això tampoc n’hi ha : CCOO ha demanat la dimissió de Fiol perquè encara deuen sous a mestres. Pero la manca de centres comporta massificació dels alumnes, conflictivitat, baixa qualitat de l’ensenyament, etc.

 9. Anònim on 27 setembre, 2005 at 11:05

  Ara diuen que posaran sa primera pedra des conservatori. Jo em pensava ja l’haiven posat feia temps. Dec haver-me confós.

 10. Cati on 27 setembre, 2005 at 17:13

  Avui recull el Diari que Pere Palau va tenir la pocavergonya de dir que en un dia s’havien inaugurat més escoles que en anys anteriors, sense reconèixer com sempre que si les ha inaugurat és perquè en anys anteriors, del pacte, es varen començar, a pesar de les trabes de l’ajuntament de santa eulària.
  I a pesar de que la periodista ho critica no recorda el fet.
  A veure quantes n’inauguren a partir d’ara. Ja ho deis a confidencial, no n’han començat ni una

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent