El Correllengua d’Eivissa, entre els destacats

28 setembre, 2005
By

L’any passat va ser el primer any que es feia i enguany ja figura entre els destactats per l’organització a nivell nacional al costat de València, Girona, Fraga o Perpinyà. El Correllengua va començar al poble de Rià (Catalunya Nord) a primers de mes i acabarà el 29 d’octubre a Barcelona. A Eivissa arribarà el dissabte 22 d’octubre amb un ampli desplegament festiu i revindicatiu, que portarà la flama de la llengua del Passeig de s’Alamera fins a Sant Rafel. L’organització, a càrrec de la jove Associació Vuit d’Agost, comptarà amb més mitjans i suports que mai per superar l’èxit de participació de l’any passat.

66 comentaris a El Correllengua d’Eivissa, entre els destacats

 1. es darrer eivissenc on 28 setembre, 2005 at 08:41

  El pas del Correllengua per Eivissa hauria de ser un esdeveniment molt important. I s’hauria d’evitar la seva politització. Com a mínim les forces nacionalistes haurien de difondre’n l’existència i fomentar-ne la participació. No esperem que la premsa local (…) hi ajudi gaire.

 2. Anònim on 28 setembre, 2005 at 09:32

  Conta que no pareix que vulguis allò que dius. La referència a la polítització és gratuïta fins que parles de partits d’un o altre signe, que llavors pareix que tu mateix convides a la politització.
  El Correllengua és una iniciativa de la societat civil que serà un èxit perquè no falta gent sensibilitzada i perquè els organitzadors són persones competents.

 3. Un de tants on 28 setembre, 2005 at 10:27

  A quin món vius? Supòs que autoproclamant-te es darrer eivissenc no gaire prop de la realitat d’Eivissa. Al Correllengua hi haurà (hi ha d’haver) tambe altermundistes, socialistes anarquistes i fins i tot votants i militants del pp. No sé que cony parles de “forces nacionalistes”

 4. UC on 28 setembre, 2005 at 12:22

  En efecte, hi hauran altermundistes si ens deixen estar i tercermundistes que aquestos estiran segur.

 5. es darrer eivissenc on 28 setembre, 2005 at 20:42

  Veig els ànims molt encesos. L’any passat, no ens enganyem, l’afluència de gent al Correllengua no fou la que a molts ens agradaria. Hi ha gent que això ja li va bé. És per això que la participació als actes del Correllegua ha de millorar cada any. Segur que l’Associació Vuit d’Agost n’és conscient. El meu comentari inicial feia referència precisament a això: al fet que els organitzadors de l’acte, enguany haurien de convocar/convidar forces polítiques, entitats i associacions de tot tipus a prendre-hi part. Sempre en benefici del Corellengua. Però potser estic equivocat.

 6. Flipper on 28 setembre, 2005 at 20:45

  Hauríem d’evitar la seva politització, és a dir, evitar fer propaganda de cap partit (tot i que a Eivissa tothom es coneix i ja es sap qui hi ha). Ara bé, és inevitable que els que estam preocupats pel futur del català i no volem ser menyspreats per emprar-lo, militem en els partits que tots sabem, ja que consideram que la independència dels Països Catalans milloraria la nostra situació i la de la nostra llengua. Ningú dels participants hauria de sentir-se ofès per això, al contrari; cadascú pot seguir el camí que consideri millor, el dia del Correllengua, ens trobam els que seguim el mateix objectiu.

 7. Anònim on 28 setembre, 2005 at 20:47

  Al·lots, està molt bé que es faci el correllengua i hi participaré i convidaré a participar-hi, però permeteu-me una reflexió.
  Ampliar el ventall de gent compromesa amb la llengua només serà possible si la gent que no es considera de la causa no hi veu una politització ni la mà de cap partit concret darrere.
  Tothom sap que 8 d’Agost=ERC. Per tant, això farà que gent que hi podria anar no ho faci.
  El correllengua no ha de ser mai igual a cap partit. Amb aquest esperit va nèixer la Plataforma per la Llengua que, per cert, és morta i està sent substituïda per la 8 d’Agost.
  Enteneu-me, no vull correllengua=ERC, ENE, EU, PSOE o altres, no.
  De la mateixa manera que hauríeu de dissuadir que en el dinar de cloenda salti ningú cantant per la independèndencia. Hi ha gent que té clar lo de la llengua però no lo altre. I ho hem de respectar.
  Per què del que es tracta és de fomentar el català? o no?

 8. Almogaver on 29 setembre, 2005 at 00:36

  nº 7 estic totalment d’acord amb tu menys amb dos coses:

  Perque dius que 8 Agost= ERC, a 8 d’Agost hi ha gent de diferents sensibilitats, o es que Institut d’Estudis Eivissencs = PP perque en Matutes és soci, no fem demagogia !!!!

  Explicam com evites que en el dinar algun incontrolat es posi a cantar per la independència, aniras tu amb un garrot disadint a la gent o que ? això es inevitable.

 9. un de 8da on 29 setembre, 2005 at 01:13

  Els que parlau de politització del Correllengua o de l’associació que organitza ho feis des del desconeixement o des de la mala llet. Com a mínim no demostrau que la vostra prioritat sigui que el correllengua surti bé. Esperau a tenir tota la informació i després criticau, si hi ha res a criticar.

 10. es darrer eivissenc on 29 setembre, 2005 at 08:31

  No he criticat res. He expressat un desig: que “s’hauria d’evitar la seva politització” perquè crec que això beneficiarà el Correllengua. I el meu segon comentari era una opinió: “els organitzadors de l’acte, enguany haurien de convocar/convidar forces polítiques, entitats i associacions de tot tipus a prendre-hi part”. No crec que això sigui una ofensa, ni “mala llet”, ni un atac al Correllengua.

  Hauríem de mirar d’asserenar els ànims o no anirem mai enlloc.

 11. Flipper on 29 setembre, 2005 at 08:54

  Per “evitar la seva politització” entens que s’ha de reprimir el que la gent pensa o sent en aquell moment?

 12. Anònim on 29 setembre, 2005 at 09:21

  ‘es darrer eivissenc': celebro que hagis retirat la paraula “nacionalistes” en el teu darrer comentari i l’hagis canviat per “de tot tipus”. Estava fora de lloc el primer comentari i això és el que et vaig dir. Ara m’agradaria precisar que “enguany” no crec que es faci res diferent de l’any passat. Jo hi era i ja vaig veure persones de tots les idees i procedències. Que hauríem hagut de ser més? Segur, però érem més que mai.

 13. Anònim on 29 setembre, 2005 at 10:45

  Totalment d’acord amb el comentari 10.
  Per cert, quan pensa la 8 d’Agost entrar en contacte amb partits polítics, associacions, col·lectius, etc., per demanar-los el seu suport i participació?

 14. J.A. on 29 setembre, 2005 at 12:33

  Vull respondre al comentari número 7 perquè diu coses que generen confusió i suspicàcies. Esper que no estigui fet de mala fe.

  Diu que per ampliar el ventall de gent compromesa amb la llengua cal evitar la politització i a continuació deixa anar alegrement que “8 d’Agost=ERC” i que a més “tothom ho sap”. Idò bé, resulta que l’afirmació és falsa.

  Està molt bé fomentar la nostàlgia de la Plataforma per la Llengua i contraposar-la a 8 d’Agost. Però la veritat és que són els mateixos que portaven la Plataforma a la seua última etapa, i gent nova que falta n’hi ha. Coincidències de la vida, l’únic de 8 d’Agost que és d’ERC, va ser un dels principals dirigents de la Plataforma abans de desaparèixer. La resta de persones que treballa activament amb 8 d’Agost no té cap afiliació política i menys l’associació com a tal.

 15. Anònim on 29 setembre, 2005 at 13:30

  J.A.,

  Està molt bé el que dius. Ets coherent i quadra amb el teu caràcter, que tothom que conec aprecia, i amb la teua manca de sectarisme.
  Però això que dius de les persones i de la seua filiació, no m’ho empàs. Saps tant bé com jo que el que dius no és cert, per molt que ho disfrassis.

 16. J.A. on 29 setembre, 2005 at 15:20

  Ets lliure de fer els teus judicis (també sobre la meua identitat) i estar equivocat. Però no tens per què dir-me mentider.

  Em tem que ni tan sols saps qui són tots els que treballen activament per l’associació. I si en coneixes una majoria, el que pots dir sobre les seues afinitats abans que res és que són amics entre ells. Si m’apures, que la majoria són socis de l’IEE. Però supòs que no per això diries que 8 d’Agost=IEE, o si?

 17. Anònim on 29 setembre, 2005 at 17:31

  “Contau que he sentit a dir que un parell dels organitzadors del correllengua varen ser alumnes de la dona d’en Bernat Joan. És inaceptable tanta politització…”

  Va, bons al·lots, no em faceu gana de riure!!!

 18. vilera on 29 setembre, 2005 at 19:30

  Al·lots. Ja hi tornam a ser. Quan més siguem al CORRELLENGUA molt millor.
  I no parlem de nacionalismes, que me recordau a n’Aznar, Zaplana, Acebes i companyia (ho dic perquè ells són més nacionalistes que ningú)

 19. Sargantana on 29 setembre, 2005 at 20:06

  Ja està bé de polititzar ses coses, de criticar, fins i tot d’insultar, ja està de ficar-nos entre naltros mateixos, ja està bé de porfediar i opinar sobre coses que sa majoria desconeixeu, però en parlau obertament, ja està bé de tonteries.

  Sa gent de Vuit d’Agost, es membres des partits d’esquerres, de tot tipus d’associacions, es que es senten ecologístes, tots, som persones per damunt de tot i que sense fer política, ni representar a ningun partit, ni actuar a s’ombra de ningú, hem d’intentam fer alguna cosa per aquesta petita Illa, per sa gent que viu a Eivissa. I per fer tot això sa nostra bandera ha de ser sa nostra llengu, sa nostra cultura i es notre territori.

  Es notres principal objectiu, per damunt de tot, ha de ser es de intentar salvar aquesta malmesa Illa, si és que encara podem, hem d’intentar salvar sa llengu que varem heretar des nostres güelus i preservar sa nostra cultura com bonament puguem.

  I per això crec que iniciatives com es Correllengua són molt positives i importants per aconsseguir alguns des nostres objectius, i és per això, que indiferentment de qui ho hagi organitzat, de qui dugui ses pancartes, ses banderes o sa flama, hem de fer tots cap a s’Alamera es dia des Correllengua, com a persones individuals, però amb molt de valor, i fer vore d’una vegada per totes a sa classe política del PP, que podem anar units i que som molts.

 20. Anònim on 30 setembre, 2005 at 00:29

  plas, plas, plas, plas…

  Es pot dir més fort però no més clar, sargantana.

  Endavant el Correllengua!!!
  Com va dir el poeta:
  “No podran res davant un poble unit, alegre i combatiu!” .

 21. Associació Vuit d'Agost on 30 setembre, 2005 at 11:37

  1. El programa del Correllengua 2005 encara no està tancat. Quan hi estigui es posarà en coneixement de tothom i es convidarà a participar-hi i col·laborar-hi.

  2. L’Associació Vuit d’Agost està buscant activament el suport i la col·laboració de totes les entitats i institucions sense exclusió ni distincions en funció del color polític. En les tres setmanes que queden, aquells que formau part d’entitats segurament rebreu notícies nostres.

  3. Vuit d’Agost no ha rebutjat mai cap oferta de col·laboració de ningú. Si voleu participar, ajudar o plantejar algun dubte sobre el Correllengua podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del següent e-mail: vuitdagost@eivissaweb.net

  4. Lamentam que es vulgui relacionar la nostra associació o el Correllengua mateix amb partits o interessos polítics. Pensam que això, a més de no respondre a la realitat, no contribueix a l’èxit del Correllengua ni de les iniciatives que pretenem posar en marxa a favor de la llengua i la cultura d’Eivissa.

 22. calces d'estopa on 30 setembre, 2005 at 12:12

  per que quan sento parlar de xitxarel.los alegres i combatius em venen ganes de carregar el trabuc i correr a n’es Amunts a organitzar la resistencia ?

 23. CIRE on 30 setembre, 2005 at 12:30

  Calces d’estopa, no sé si ho dius irònicament, però això és lo que haurem de fer si continuam així, autopistes, construcció, destrució, especulació, etc.

 24. sense calces on 30 setembre, 2005 at 12:38

  Es clar. Ets com Millán Astray

 25. calces d'estopa on 30 setembre, 2005 at 16:22

  si no ho voleu politizar no empreu la retórica de Jarrai cony!, es de calaix

 26. es darrer eivissenc on 30 setembre, 2005 at 17:05

  A la Vuit d’Agost: estic content de llegir el comentari 21. Era la reacció que volia quan vaig fer el comentari número 1. No hi havia cap més pretensió que aquesta.

 27. un de 8da on 30 setembre, 2005 at 18:27

  Crec, darrer eivissenc, que el comentari 21 és la resposta al guirigall que s’ha muntat per culpa de la teua primera intervenció (i només diu coses que haurien de ser òbvies). Per tant, per favor, estalvia’t ara el cinisme de felicitar-te per haver provocat les reaccions.

 28. Almogaver on 30 setembre, 2005 at 18:29

  Calces d’estopa, no deies que te n’anaves als Amunts a fer el maquis? doncs au ves i deixens tranquil. Només dius cullonades, està be que hi hagi debat i confrontació d’idees, però passar-se l’estona dient cullonades, que no sé si és a causa de la falta d’activitat sexual o per la ingestió de susbstàncies estupefaents, la veritat al final cansa… jo crec que això no és una barra lliure on es pot dir la primera burrada que se li passa a un pel cap. Però bé en fi al final faras el que et donarà la gana… tu mateix

 29. UC on 30 setembre, 2005 at 22:24

  Molts d´ànims al Correllengua, quan volgueu teniu una petita ràdio a Eivissa òn anar.
  Xarxes de Comunicació social i globalització.
  Arreveure i que creixi.

 30. Sargantana on 30 setembre, 2005 at 22:28

  Jo, per continuar en sa línia des comentaris anteriors, també voldria aportar sa meua part de crítica envers ses aparicions as comentaris de dos individus, com són en calces d’estopa i es darrer eivissenc, no només d’aquesta notícia, sinó a totes ses putes notícies que a s’EC es publiquen. Sempre estan donant pes sac, sempre són crítics amb tot, mai els hi sembla res bé. Ja n’hi ha prou, no?

  És cert que personatges com valtros dau una mica de vida, feu que hi hagi respostes, pujades de tó, etc. Però des des meu punt de vista, no és sa idea d’un lloc on es fan comentaris referents a una notícia en concret. Pixau fora de test, i provocau que es desvii tota sa atenció de ses notícies, i que quin ja hi ha un parell de comentaris, ja mai es sapigui de que cony s’està parlant…

  No creieu??

 31. als comentaris 22 i 25 on 30 setembre, 2005 at 22:42

  Aquesta frase del “poble unit, alegre i combatiu” és un vers d’un prestigiós poeta respectable i respectat que segurament desconeixes (presumeixes de ser més cult del que realment ets, si no no diries aquestes xorrades de Jarrai) anomenat Vicent Andrés Estellés.

 32. calces d'estopa on 1 octubre, 2005 at 09:10

  Familia, algunes paraules les carrega el diable; es una questió d’higiene amb el llenguatge: Stefan George, un poeta alemany va escriure versos molt macos sobre el próxim Reich dels mil anys; a ningú se li ocorre repetir-los en un contexte reivindicatiu.
  Repetir els eslogans dels autobusos cremats pneumàtics incendiats no es innocent en absolut.
  Quan sentiu “Txakurra kampora!”no penseu en una campanya contra les caques de gos, eh que no? 😉

 33. anònim on 1 octubre, 2005 at 12:19

  Budy:
  Que pedant. Avorreixes les ovelles

 34. Anònim on 1 octubre, 2005 at 12:37

  Mira, perdona, però jo no he vist mai les nobles paraules de Vicent Andrés Estellés relacionades amb la violència terrorista. Així que per favor apaga el ventilador i deixa d’empastifar a tots i a tothom. Una mica de decència!

 35. pagesot on 1 octubre, 2005 at 12:37

  calces d’estopa… que diferent ets en persona i al foro…
  aqui no pareixes tan freak 😉

 36. calces d'estopa on 1 octubre, 2005 at 18:13

  tu també sembles mes un metrosexual de la cort illenca, que no un pagesot. No hi ha que refiar-se de les aparences

  😉

 37. Dragó on 1 octubre, 2005 at 21:22

  Per aquest pesonatge que diu que 8 d’Agost=ERC

  Ganes de segar l’herba davall els peus a 8 d’agost i boicotejar el correllengua no te’n falten, per lo que veig.
  Desenganya’t per jo això no és mala propaganda. Si fos ver que 8 d’agost=ERC, que no m’ho crec, no em desanimaria a assistir-hi. Al contrari seria garantia de bona organització i coses ben fetes desde tots els punts de vista.

 38. anonim?? on 3 octubre, 2005 at 11:42

  Jo trob que aquell que diu que “8 d’agost=ERC”, ho fa perquè li agradaria poder dir que 8 d’agost= ENE.
  Llàstima que no hi hagi tres o quatre associacions com aquesta.
  Força jovens!!!!

 39. Un altre de 8d'Agost on 3 octubre, 2005 at 15:33

  Moltes gràcies pes darrers missatges d’ànim rebuts, i esperam que es correllengua acabi sent un èxit grasis a tots valtros.

 40. UC on 3 octubre, 2005 at 18:54

  Més associacionisme de aqui, d´eivissa, per que si tots i totes hem d´esser com 8 d´agost, (que han triat un dia només de tot l´any i amb una significació maravellosa historicament, de conquesta i possesió d´una terra) Amb tots els meus respectes. Eivissa necessitaria també cosses ben diverses . Més varietat, més dinamització social i cultural, treballar i fer cosses en xarxa, no cadascu per la seua banda i apadrinats per algun partit politic.
  Ànim que anam superbé.

 41. tiruriii on 3 octubre, 2005 at 22:09

  Estic amb tú UC, iniciatives com sa de s’associació 8 d’Agost fan més falta a sa illa d’Eivissa. Encara que crec que em despertat una mica tard, anam bé, cada vegada som més els conscienciats i defensors de sa llengua i cultura eivissenca.
  Dia 22 tots al correllengua!!

 42. Sarganta on 4 octubre, 2005 at 16:30

  Només vull demanar disculpes per no haver incluït as comentari 30, as llistat de persones que s’haurien de dedicar a fer altres coses en canvi de participar en aquest comentaris as lamentable UC, un comentarista nefast, amb un autoodi i un nivell d’amargament social que supera totes ses espectatives des pobres Calces d’Estopa i d’Es Darrer Eivissenc.
  Així com també vull demanar diculpes, ara, a quest dos comentaristes per haver-los ficat dins es mateix sac d’en UC.

  UC, ja està bé d’aparicons estelars per criticar-ho tot amb ironia eivissenca, amargaries fins i tot un metge forense, collons. Ja sabem que tens una ràdio “super xuli mega guai de catxipiruli” idò aprofita-la per fer es bé i no per criticar i criticar i critiar…

  I Vaia, justament 8 d’Agost es veu clarament que volen fer dinamització sociocultural i treballar per fer coses amb qualsevol xarxa, i crec que han deixat clar que no tenen res a vore, que no estan apadrinats per cap partit polític…

  NO SERÀ ENVEJA UC?

 43. UC on 4 octubre, 2005 at 17:27

  Soletat, Experiència i Espiritualitat .
  A mi em sembla que tenim a la nostra illa un grupet de xiquets molt susceptibles a les critiques amarges i dolçes que podem fer alguns des de la llibertat d´expressió d´anys de lluites (cuites) i caminar pel món. Está clar que hi ha experiencies que no son transferibles i farien falta molts xiquets trempats per la bona politica del…….. per a fer-nos callar.

 44. jacques on 4 octubre, 2005 at 17:57

  mientras os peleais los de DN se frotan las manos y celebrarán el día de la Raza en Vara de Rey antes que vosotros el Correllengua. Quina vergonya!

 45. Almogaver on 4 octubre, 2005 at 18:06

  Mira UC,

  Els espanyolistes es deuen estar descullanant “dejarlos solos, que entre ellos ya se pelean”, no et fa vergonya anar rajan d’aquesta manera, segur que els de 8 d’agost no són perfectes, segur que han fet coses malament, però no creus que tal com estem en aquesta illa, una iniciativa com és 8 d’agost, no és mereix que a la primera de canvi se la critiqui d’aquesta manera, i més per un que diu que és dels nostros. I ara no vinguis dient que si som susceptibles amb la critica amarga i dolça, vinga va vinga, jo també podria rajar a gust de ràdio UC, però no ho faig, saps perque? perque crec que estem al mateix barco, i perque crec que feu el que podeu, i us equivoqueu com tothom, però ho feu amb bona voluntat, oi que si? doncs potser els altres també ho fan, o et penses que ets l’únic?
  així que perque no rajes dels espanyolistes i del PP, i dediques les teves energies a dinamitzar ràdio UC. Tots en sortirem guanyant.

 46. UC on 4 octubre, 2005 at 18:52

  Tristament els espanyolistes i els del PP segurament han dinamitzat millor Ràdio UC -un projecte de tota la ciutadania d´eivissa- des de fa 13 anys, que els almogavars que surten ara recentment, així els de DN i tothom estirem d´enhorabona i descollonat-se.
  Molt d´acord de totes maneres amb coses que acabes de dir. Podem rajar a gust amb tots, sensa tancar ni tapar portes, volem que sapigueu que estam oberts per construir ciutadania i comunicació social sense mitjans i amb moltes dificultats i pressions. Suposam que els almogavars estireu per lo mateix. O estireu en la farsa i el sectarisme dels poderosos?
  Amb poca cosa naltros tindrem aprou.

 47. UC on 4 octubre, 2005 at 19:10

  jacques. Es posible que el creixement de DN a Eivissa vol dir que ens espabilem i aprenem a fer més autocritica en conjunt i amb menys susceptibilitats de partiditos.

 48. Sargantana on 4 octubre, 2005 at 19:44

  No tens remei UC, no tens remei… Es teu afany de protagis-me et cega, és una llàstima, perquè una ràdio és una bona eina de feina i esforç, esper que puguis tirar endavant i que entre tots ens recolçen, no passa res perquè un des teus col·laboradors s’hagi fet de DN, ho entenem perfectament, però no és culpa de sa ràdio, això també ho entenem…

 49. Sargantana on 4 octubre, 2005 at 20:15

  PER CERT:

  VISCA ES CORRELLENGUA… HEM DE SER MOLTS!!!

 50. UC on 4 octubre, 2005 at 21:22

  més de 200 col.laboradors i milers de sargantanes al llarc del temps, de totes les clases i caracteristiques i et puc assegurar que els de DN, no son els pitjors. Així que els podrieu convidar també al Correllengua. A mi potser que em voreu, per el meu afany de protagonisme que necesit traure.
  Ai, ai, ai quants de nacionalistes i d´esquerra llibertaria, radicals que corrien per la llengua o la revolució i l´anarquisme, de repent ho canviaven tot per un bon lloc, comode, una rica bona feina al costat dels amos de la democracia. No tenim remei. VISCA lo alternatiu.

 51. clubbers go home on 5 octubre, 2005 at 14:43

  Uc: si aquesta és sa teva concepció de “lo alternatiu” crec que no mereixes es nom que fas servir aqui com ja t’han dit. Un exemple de ràdio alternativa per jo és Radio Vallekas encara que sigui de Madrid. Apren d’ells i deixa de fer propaganda de DN. Visca es moviment alternatiu però de veritat.

 52. UC on 5 octubre, 2005 at 18:01

  clubbers go home. Tu que cony saps ni de radio vallekas, ni de radio uc, ni de projectes socials de globalització i comunitaris, ni del moviment alternatiu que a eivissa tenim tant aixut.
  Quina poca conciencia col.lectiva. Vos pensau que per anar de alternatius i nacionalistes ho sou més que els altres i no vos heu mullat es cul per ningú ni per res. A la minima anau darrera de la primera mafia que vos contractin. Potser hi halli alguna excepció, però no gaires. Aneu a bufar es cul.

 53. jacques on 5 octubre, 2005 at 18:21

  Uc: creo que clubbers go home se refiere a teleVallekas que fue el único medio que cubrió las manifestaciones que se realizaron en Madrid el 13-M. Aquella fue una verdadera movida alternativa, social, de red y sin partiditos. TeleVallekas también ha dejado en ridículo a TeleMadrid (el equivalente a PP3), deberías saberlo. Tu insistencia en lo de los contratos y los buenos puestos parece como si estuvieras esperando una subvención del Govern o algo así. Con respecto a lo que decías en otro comentario no creo que DN haya crecido en Ibiza. Aunque la sociedad ibicenca sea conservadora nunca hasta ahora había grupos fascistas organizados. No creo que sean ibicencos. Responde más bien a una estrategia propagandista de los fascistas en todo el Estado que quieren capitalizar el rechazo españolista al Estatut y al plan Ibarrexe.
  Atribuirte el saber sobre los proyectos sociales, la globalización y el movimiento alternativo y juzgar desde ese saber a los demás no parece una postura muy alternativa, parece más bien dogmática y la verdad, un poco paleta.

 54. UC on 5 octubre, 2005 at 18:41

  jacques hace 3 años radio uc estuvo muy apunto de quedar en manos de gente de la COPE y compañia, un proyecto libre se iba al carajo, luego han sido 3 largos años donde no he visto a demasiada gente alternativa arrimando el hombro para nada, al contrario, aqui en la isla hay mucha gente que sabe hablar comodamente, pero de lo otro, poca cosa. Si no fuera por alguna subvención ya nos hubieramos ido a la mierda. prefiero ser paleta que tan listillo.El caso de telemadrid y televallekas lo conozco perfectamente, se ve que no oyes el 87.8 fm tampoco.

 55. UC on 5 octubre, 2005 at 18:51

  ni ves toda la pijeria que hay en la isla

 56. Almogaver on 5 octubre, 2005 at 21:41

  Joder UC,

  Que sobrat que vas, “yo contra todos y me sobro”, menys mal que et tenim a tu, per salvar-nos del neoliberalisme globalitzador, sort que tu ets pur i no et vens, UC gràcies per existir, cada dia que m’aixeco lo primer que penso és “gràcies divina providència per enviar-nos un tio tan perfecte com UC”.

  A veure si baixes el fums, d’una putada vegada, que aquí ningú està en posesió de la veritat absoluta!!!!!!

 57. Sargantana on 5 octubre, 2005 at 23:12

  UC, una porposta… desapareix des mapa, esfumat, ja voràs com sa ràdio va molt millor…

 58. clubbers go home on 5 octubre, 2005 at 23:25

  Hem de sumar, UC. Jo no sóc catalanoparlant però tinc amics que em parlen en català i soporten ses meves castellanades sense cap problema(ara mateix m’ajuden a escriure aixó). La veritat és pot dir en qualsevol llengua. Es veritat que volia dir televallekas i que no sé moltes coses. Per Exemple si 8 d’Agost es Erc, Ene o IEE o res, ni entenc ses divergències peró segur que estàn en contra dels feixistes. Em sembla que una ràdio lliure seria molt necessària en aquests moments i no entenc sa baralla.
  A partir d’ara canviaré el nick per el de ¡clubbers fora! amb signes d’admiració, per diferenciarme de l’altre company que es diu així. Salut a ell i a tots. Visca el Correllengua i totes les iniciatives que treballen per una Eivissa digna.

 59. Un altre de 8d'A on 5 octubre, 2005 at 23:48

  Ja està bé, sense referir-me a ningú, de 8 = ERC, ja està bé de comparacions, de filtracions sense rerafons confirmat, ja està bé de suposicions i acusacions sense fonaments, no us pareix?

  Tots estam per fer feina, per col·laborar, per treballar, per construir un futur més digne per sa nostra Illa, per sa nostra llengua i per sa nostra cultura, sense excloure a ningú, sense deixar a ningú enderrera, no us pareix?

  Fem que aquest Correllengua sigui inoblidable, fem que sa nostra llengua i sa nostra cultura siguin per sempre inoblidables.

 60. UC on 6 octubre, 2005 at 01:17

  ¡clubbers fora! has de entendre que de baralles per aqui a Eivissa hi ha per qualsevol tonteria, ens alegra fotre als altres i parlar per res. Sargantana i Almogaver son les persones idoneas per defensar la llengua i sa nostra illa. Ara veig el futur que tenim. Potser també poden ocupar el meu puesto a una radio lliure, jo n´estic fart i cansat. Em va fer molta caguera quan ERC a la darrer assamblea general va tenir el detall d´incloure aquesta radio lliure amb una de les seues enlluernadores ponencies culturals. Quan mai s´han atracat aqui a colaborar per res i a sebre res. Segurament no la vendrieu a la primera oportunitat. Vos alegrarieu molt. Veniu algun dia a fer una cerveseta i xarrarem una estona. Ja que necessitem una bona renovació de gent solidaria i valenta. Jo encara estic aqui, com a resistent, no cap salvador del món, pero no penseu que tot es un joc de dir assenades en un blog o en cap ponencia politica que ha fet algun trepa de torn.

 61. UC on 6 octubre, 2005 at 01:23

  Per favor, si algu te ganes de ferme sa pell que dongui sa cara al menys. Digui qui es i de quin partidet. Jo em dic David Lluy Torres, nascut a eivissa el 21 de desembre 1965.
  Sagitari

 62. Sargantana on 6 octubre, 2005 at 09:35

  Això ja ho sabiem tots Lluy, no feia falta aquest sincerament innecessari. Que estàs amargat és sabut, i que tens afany de protagonisme i de victimisme també ha quedat prou clar.

  Mai calles, mai pares de criticar i de fer-ho tot una qüestió pesonal i d’atac a sa teua meravellosa persona, ho critiques tot sense conèixer res, però mai admets es teus errors i continues criticant es que et pareix que fem o tenim es altres, sense saber, un altre vegada, de que parles.

  Sincerament, no crec que et torni a contestar, a no ser que m’indignis molt, perquè no crec que valguis es temps que he de perdre ni es desgats des meu teclat al contestar-te.

  Tu ves fent, a vore si podeu aixecar sa vostra modestar ràdio, perdona, sa teua modesta ràdio, que jo continuaré sent independent, políticament parlant, continuaré assistint as actes que bonament pugui i col·laborant amb tots es projectes i iniciatives que fassin més forta sa nostra Cultura, Llengua i Terra. Esper que Ràdio UC cobreixi tots aquest actes i que no fassi política, ni censura per raons polítiques…

  I si has de fer un canvi generacional a sa Ràdio, ves alerta, una ràdio sempre és una bona plataforma i no s’hauria de perdre.

 63. UC on 6 octubre, 2005 at 09:57

  em sembla molt bé que et perdis dins del teu teclat, no oblidis que la radio es de tots. Així que força cadascu amb els seus temas. Ja ens seguirem esbravant en altres ocassions. Salut companys

 64. Alpreidelmar on 7 octubre, 2005 at 13:51

  Ah¿ per cert a Madrid, molt aprop de radio vallekas, vaig rebre una bona informació. El pacte progresista li va tenir que donar 600 millons (pesetes?) al Grupo Serra (Ultima hora) per a poder okupar una freqüència “legal” a les Illes Balears per montar Sòm Ràdio. Ràdio Uc necesitava uns 18.000 euros del govern del Pacte, per a tenir cap esperança de fer una remodelació tècnica en condicions per a sobreviure i tenir il.lusions.
  Així es com la politica i alguns defensen la terra?

 65. Sargantana on 7 octubre, 2005 at 15:52

  Només una petita puntualització Alpreidelmar: Sa política mai defensa sa terra.

 66. Un de 8 d'Agost on 11 octubre, 2005 at 00:14

  Ja podeu apuntar-vos per participar al Correllengua i comprar tickets per al dinar als següents llocs:

  Llibreria Mediterrània (Eivissa).
  Institut d’Estudis Eivissencs.
  Mira-Mira (Sant Rafel).

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent