Santa Eulària encara és “Santa Eulalia del Río”

29 desembre, 2011
By

El municipi de Santa Eulària duu més de 25 anys en la il·legalitat, ja que segueix denominant-se oficialment Santa Eulalia del Río a pesar que la llei diu que l’única forma oficial dels topònims ha de ser en llengua catalana. Precisament és aquesta llei la que el Govern de Bauzà pretén canviar ara, per permetre la castellanització dels noms dels pobles. La mesura ha aixecat una considerable polèmica, especialment quan la gent s’ha assegurat que no era una innocentada.
Totes les fonts oficials consultades (Nomenclator de l’INE, el Nomenclator Geográfico Nacional o la publicació de resultats electorals) segueixen referint-se a “Santa Eulalia del Río” com a única denominació del muncipi eivissenc. Es dóna la circumstància que juntament amb Deià (Deyá) és l’únic municipi de les Illes Balears que té el nom en castellà. Fins i tot Calvià, municipi comandat durant anys per Carlos Delgado, té el nom correctament escrit en català. L’oposició municipal de Santa Eulària ha demanat en nombroses ocasions regularitzar aquesta situació, però els diferents equips de govern s’hi han negat.


Els dos alcaldes democràtics de Santa Eulària han mantengut la situació.

12 comentaris a Santa Eulària encara és “Santa Eulalia del Río”

 1. Anònim on 29 desembre, 2011 at 10:59

  Impasible el ademán.

 2. undel'illa on 29 desembre, 2011 at 15:35

  ido no era cap borma del dia dels inocents?? Puig d’en Valls sira Monte del Valle?

 3. Marblava on 29 desembre, 2011 at 16:13

  N’hi ha que són impermeables a tot. Per cert: com es diu Labritja en castellà?

 4. Anònim on 29 desembre, 2011 at 19:13

  San Juan de Lebrija, coño! 😛

 5. Anònim on 29 desembre, 2011 at 23:52

  I en Carraca serà Antoñito el lebrijano

 6. arredeperfotre on 30 desembre, 2011 at 10:29

  … volviendo de San Juan Bautista por el camino del Hilo!

 7. Sant Antoni on 30 desembre, 2011 at 11:10

  Como ibicenco a veces me pregunto que estudios tienen nuestros alcaldes, es que no tienen ni respeto a nada, ni cultura, han cogido ese asiento y ala a hacer lo que manda un partido desde Madriz. No tienen ni que molestarse en pensar.
  Me da vergüenza ajena ver estos representantes de la ibiza negra. Habria que exigir un minimo de estudios. Vaya país y nos quejamos que los arabes que los pobres no estan preparados para la democracia votan a los musulmanes, claro que la ignorancia es muy mala. Pero aquí si nos dejaran votar a Franco todavia habria gente que le votaria aunque parezca increible. La gente mayor de 60 años muchos lo harian, es que a veces me siento de otro planeta, con este gran salto generacional de nuestros padres a nosotros. en 2 generaciones es como estar juntos Africa y Europa.

 8. Ecologista on 30 desembre, 2011 at 11:40

  Podem desviar-nos pel camí de Agujera per arribar fins a Puertomaño i des d’allí poder anar a bañar-nos a cala Graciosita o sinó anar més al est i passetjar per Cala del Toro.

 9. Marblava on 30 desembre, 2011 at 16:40

  També ens podem banya a Cala Ternera o a Cala Conde. Per Vila ens podrem passejar per la calle de la Jeringa sense aixercar sospites de tràfic ni de consum de drogues

 10. ferru on 31 desembre, 2011 at 11:19

  O voltar per Cabo Martinico i contemplar los fajos o haces que envolten, de moment, Villa.
  I si volem moviment, anem a la playa de Bolsa o a la de Higuitos!!

 11. Sirius Black on 31 desembre, 2011 at 19:52

  A podem pujar al Campo Viejo (però serà millor duu vi del poble que no el del mateix nom) (amb música del Mike Oldfield, per acabar-ho d’adobar)

 12. Ens peterem de riure on 2 gener, 2012 at 23:17

  Anirem a la platja de Cala Larga o tal vegada al Nido Azul, el Higueral es también una buena playa o podemos acercarnos a Cala Niño.. todo esto por la zona de San Carlos de la Pera Alta.

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent