Sorpresa per l’escassa oposició a la LECO

27 maig, 2005
By

La setmana passada es va produir una situació peculiar al Parlament Balear amb l’aprovació de la Llei de Conservació dels Espais de Rellev ncia Ambiental (LECO). El PSOE vot a favor de bona part de la llei, Esquerra Unida qued en fora de joc per haver presentat les esmenes fora de termini, i el PSM va combinar vots contraris amb abstencions. A Eivissa, d’altra banda, el Pacte es va felicitar per les millores del text, cosa que matisava el seu rebuig a la llei. Per tot això, en alguns mbits eivissencs hi ha sorpresa i desconcert davant el que es considera una pobra oposició a la iniciativa estrella del PP en l’ mbit de medi ambient.
Repassant les webs d’entitats ecologistes i partits progressistes, només hem trobat un pronunciament en contra de la LECO en tot Balears, que és del GOB de Mallorca. La crítica principal que es fa d’aquesta llei és que suposa un retrocés en la protecció del territori, perquè subordina la conservació dels espais naturals a la planificació urbanística.

En el cas d’Eivissa, la contribució de la LECO és b sicament afegir confusió a la situació legal dels terrenys de l’antic Parc Natural de Cala d’Hort. D’una banda, hi ha qui diu que el PORN s’ha derogat íntegrament, i d’altres que argumenten que segueix vigent en algunes arees mentre es redacta una nova normativa.

5 comentaris a Sorpresa per l’escassa oposició a la LECO

 1. Anonymous on 27 maig, 2005 at 11:40

  I això? A qui importa l’aprovació de la LECO? Passotisme total, inclosos els vostres lectors.

 2. Anonymous on 27 maig, 2005 at 15:29

  És que tenim tants de fronts, tantes amenaçes sobre el nostre territori, el nostre patrimoni, que no podem donar cap a tot.

 3. Anonymous on 27 maig, 2005 at 15:52

  A mi també m’ha sorprés molt tot això. Deu ser que no n’entenc de política, però com pot ser que s’hagi aprovat aquesta llei tan important per al territori amb l’aprovació o el passotisme de tota l’oposició parlamentaria? PSOE, PSM-ENE i Esquerra Unida-Els Verds s’han lluït aquesta vegada!

 4. Anonymous on 27 maig, 2005 at 17:15

  Aixó no te remei.Naltros, tots, buscam culpables. Pero sempre la culpa es dels altres. Els verds, Esquerra Unida, ERC, i sobre tot, sobre tot, sempre els socialistes.Els independents anonims i poc compromesos, mai.Quant tenguerem s’oportunitat de governar una mica, la cagarem. No la va cagar el PP,ni els pagesos la v rem cagar naltros.La gent es com es i fa molts anys que el sistema ens domina a tots d’una o altra manera.

 5. Eivissa Confidencial on 28 maig, 2005 at 00:00

  Els comentaris estan restringits temporalment. Ja avisarem quan estiguin disponibles.

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent