El nacionalisme antisocialista de “El Mundo”

26 març, 2005
By

L’opinió d’EL MUNDO sobre la informació segons la qual els ciutadans de Balears som els que més pagam i els que menys rebem:

Un clamoroso escándalo
La visualización del cuadro que refleja porcentualmente las balanzas fiscales de las autonomías -con la excepción del País Vasco y Navarra: casos, sencillamente, escandalosos que perjudican al resto- no nos dice nada que no supiéramos, pero nos permite establecer algunas observaciones interesantes. En primer lugar, que Baleares es la primera contribuyente per cápita de toda España con nada menos un 42,1% por encima de la media nacional. En segundo lugar, que somos la autonomía que, con diferencia, recibe menos, un 14% menos que la media. En tercer lugar, que la autonomía que más protesta -Cataluña- está bastante alejada, tanto de Baleares como de Madrid: aporta un 17% menos que nosotros y un 16% menos que los madrileños. Cuarto, que buena parte de nuestro esfuerzo fiscal se va a las autonomías socialistas: Castilla-La Mancha, Andalucía y Extremadura, no a «Madrid». Quinto, que Canarias, gracias a sus ventajas fiscales aporta casi un 100% menos per cápita que Baleares. Y, sexto y como consecuencia de todo ello, que hay que corregir con urgencia este injusto e intolerable estado de cosas que el Gobierno de ZP ha agravado más aún al expoliarnos inversiones del Estado.”

Llevat que no és cert que la situació hagi empitjorat significativament des que governa el PSOE (ja erem “expoliats” amb Jaume Matas de ministre), l’anàlisi és prou realista. No es pot deixar de veure sinó com una ironia que l’anti-socialisme de El Mundo els porti a posicions equiparables al nacionalisme.

2 comentaris a El nacionalisme antisocialista de “El Mundo”

  1. Un indígena on 26 març, 2005 at 17:17

    El Mundo, (especialment la seva edició de Baleares) i La Razón són una vergonya que hauria de provocar alguna reacció entre el col·lectiu de periodistes espanyols. Al Regne Unit, aquest tipus de premsa escrita té un nom i la societat sap diferenciar-ho de la premsa que serveix la informació amb uns mínims de rigor i d’ètica. Això, dic, a Europa.

  2. rafaler on 31 març, 2005 at 01:41

    No mos enganyem. Ara el PP i el Mundo parlen de dèficit en el finançament perquè a Madrid mana el PSOE. Quan manava el PP callaven com a ovelletes. Aznar va prohivir durant 8 anys la publicació de les balançes fiscals, cosa que abans crec que no passava. I les àrees amb més dèficit (sanitat i educació) varen ser transferides a les Comunitats Autònomes en temps del PP, així que la culpa és seua.

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent