La policia entorpeix la marxa de la Plataforma

28 març, 2005
By

En una mostra de zel sense precedents, la Guardia Civil va multar ahir diumenge diversos participants a la marxa lenta de la Plataforma Antiautopistes, entre ells un dels seus portaveus. Segons pareix, el cos militar de polícia va fer un desplegament considerable, supervisat personalment per un dels seus màxims comandaments. Algunes persones asseguren que l’actuació de la Guardia Civil pretenia intimidar els participants, més que no assegurar la celebració de la protesta sense problemes.
D’altra banda, seguint amb la tònica habitual , el PSOE no va estar present oficialment a la marxa reivindicativa. De fet hi va haver qui es va queixar, irònicament, que els socialistes havien enviat la Guàrdia Civil en comptes d’una representació oficial. Cal recordar que les forces policials depenen de la Delegació del Govern, en mans del PSOE des que aquest partit mana a Madrid.


Foto de la caravana (Indígenes)

14 comentaris a La policia entorpeix la marxa de la Plataforma

 1. eivissenc on 28 març, 2005 at 10:49

  és una vergonya l’actuació de la Gu rdia Civil. m’hauria agradat que tothom es rebel·l s contra la seua actuació, encara que reconec que no sé com ho podríem haver fet.

  la plataforma hauria de demanar la dimissió del delegat del govern.

 2. Anonymous on 28 març, 2005 at 13:41

  He participat a la caravana de cotxes d’avui diumenge i he de dir que als organitzadors els sobra bona voluntat i esperit de sacrifici però els falta dots d’organització i planificació de les accions.
  Això ho dic perquè només començar el trajecte la Guardia Civil de Tr nsit ha denunciat i retirat de la circulació al primer cotxe de la comitiva i els organitzadors no havien previst això i no han sabut reaccionar.Més tard han fet el matexi amb el cotxe que havia assumit la capçalera i no ha quedat ningù dels organitzadors dirigint el cotarro. A partir d’aquí la caravana ha seguit amb improvisació i descoordinació.

  Es molt important fer moltes accions reivindicatives però també és molt important organitzar-les bé.

 3. e-nacionalista on 28 març, 2005 at 13:47

  Ara sentia per la r dio un socialista diguent que havia set un frac s la convocatòria
  Ho justificava pel fet que el projecte s’ha reduït i la gent ja no hi est en contra
  Quina barra!!!

  No crec que tengui raó aquesta crítica a l’organització. Si els tr fics tenen instruccions de sabotejar-te la marxa, no hi ha organització que valgui. Jo hi era i em vaig sentir intimidat amb tant d’adelantament amb sirenes i tota la parafern lia
  Entenc que ningú s’esper s aquesta actitud de les forces de seguretat perquè el Psoe se suposava que estava amb la plataforma, encara que fos a mitges.

 4. Anonymous on 28 març, 2005 at 17:57

  Com deien alguns, v rem ser tractats com a terroristes. Si cada dia quan tanquen les discoteques hi hagués el mateix control, no faria falta fer autopistes “per seguridad”.

 5. Un indígena on 28 març, 2005 at 18:29

  El “Psoe se suposava que estava amb la plataforma…” Ah, si? Quan deixareu de suposar que el PSOE far coses? Quan deixareu d’esperar que que el PSOE faci coses que mai acaba fent? El PSOE ecologista, el PSOE catalanista, el PSOE salvador d’Eivissa… Que no, home, que no.

 6. mateuera on 28 març, 2005 at 18:43

  E-nacionalista:

  Quin socialista ha fet aquestes declaracions? Estaria bé saber-ho i mostrar-li el nostre enuig.
  Pensau que el PSOE canviar els macroprojectes de les carreteres? Alguna aposta?
  A jo també m’han dit que no hi havia nengú del PSOE a la sortida.
  Per cert, us recordau de la “pallissa” que Última-Hora va proporcionar a José maria Costa per incorporar-se a darrer hora a l’excursió del passat 6 de març, des de Sant Jordi al Consell? Va ser patètic i crec que mostra l’interès del PSOE en el tema de les carreteres.

 7. e-nacionalista on 29 març, 2005 at 00:17

  Un d’aquests que va a la tertulia amb en Fajarnés cada dilluns. No me’n record del nom ara mateix.

 8. M rtir des Puig de Missa on 30 març, 2005 at 12:43

  com pot ser que no s’hagi dit res més des tema? us imaginau que es pagesos que feien tractorades o es que tallaven carreteres per manifestar-se haguessin sét assetjats per sa policia com diumenge va passar amb sa Plataforma?

  pens que hauríen rodat caps.

 9. rafaler on 30 març, 2005 at 15:40

  ¿El alto cargo que decís que estuvo por allí dirigiendo la represión policial, no seria el Comisario jefe Angel Marí, del PP declarado y que tendria que haber cesado al llegar el PSOE y lo han mantenido, no sabemos porqué?
  En cualquier caso, vergonzoso.

  En la tertulia de la SER de los lunes están Enrique Fajarnés, ese político profesional que algunos pensaban (pensabamos) que era diferente, Joan Serra, director del Diario, y Julian Aguilar del PSOE. Por lo tanto…

 10. Eivissa Confidencial on 30 març, 2005 at 16:50

  Si no ho tenim mal entès, Angel Marí és comissari de la Policia Nacional. No sabem el nom del comandament que dirigia la Gu rdia Civil diumenge, però en principi ha de ser una altra persona.

 11. rafaler on 31 març, 2005 at 00:40

  Es cierto. ¿Porqué pensaria yo en este tipo? En cualquier caso, el Delegado del Gobierno tiene más de un enemigo en casa.
  Angel Mari fué el que dirigió personalmente las tropas para vigilar la manifestación antiautopistas en junio de 2003. El mismo estaba custodiando la puerta de las empresas Matutes móvil en mano.
  De todas maneras un dato: Angel Mari es subcomisario. Ocupa la plaza de comisario jefe a dedo como cargo de confianza y el actual Delegado del Gobierno no lo ha cesado. Deberia hacerlo por pura higiene.

 12. Anonymous on 1 abril, 2005 at 10:31

  Segons ha declarat un Guardia Civil “por lo bajini”, aquest jove vol deixar Eivissa abans de l’estiu si pot ja que el que est veient aqui no ho ha vist enlloc. Pressions, xanxullos,…
  Es dia de s’Operació Caragol, segons aquest jove, tenien ordre de denunciar (multar, en idioma des carrer) a TOTHOM. I també va reconeixer que hi havia molts més de 70 cotxes, fins i tot 200 en algun punt, però que es varen limitar a comptar llaços negres (i jo per exemple no en portava).

 13. Anonymous on 2 abril, 2005 at 11:46

  Qui dirigia l’operació era el Capit (crec que és el seu c rrec però no estic segura) Fructuoso . El vaig veure a la carretera de S. Antoni en un lloc no massa visible. No me’n recordo del llinatge però és el responsable m xim de la Gu rdia Civil a Eivissa.

 14. Anonymous on 2 maig, 2005 at 21:14

  rafaler ets un bocamoll i un setciéncies el comissari te el grau de “comissari principal”.El seu cap efectiu de Palma, cárrec de confiança, era comissari.

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent