Stella Matutes, especialista en informació privilegiada

30 març, 2005
By

Repassant els currículums dels consellers del PP es troben algunes curiositats. Per exemple, que José Torres (conseller d’Urbanisme i Turisme) compta entre els seus mèrits l’haver estat “Vicepresident 1r de la Federació de Karate de les Illes Balears”. D’altra banda, Vicent Serra, aquell que es considera generalment com el més qualificat per la feina que fa és l’únic que té el currículum en blanc.
Però l’autèntica perla és sens dubte al currículum de Stella Matutes. Resulta que entre els destacats de la seua formació acadèmica hi inclou un seminari de formació complementària sobre ús d’informació privilegiada (insider trading) impartit per la Universidad Pontificia Comillas (coneguda també com ICADE, que és més neutre). Segurament hi haurà qui trobarà que s’escau bastant amb la persona que està constantment al centre de la polèmica per la confusió entre els interessos empresarials de la seua família i la gestió del Consell.

26 comentaris a Stella Matutes, especialista en informació privilegiada

 1. Anonymous on 30 març, 2005 at 08:11

  Alguien necesita lecciones de Economía.

  Antes de hablar, siempre es bueno informarse. Inisder Trading se aplica cuando cualquier persona vende o mueve acciones de su empresa, majete. Es decir, información legal. Por ejemplo, la venta por parte de un socio institucional de su participación en una sociedad.

  Igualmente, dudo de que el Urbanismo sea lo vuestro tampoco.

 2. Eivissa Confidencial on 30 març, 2005 at 09:04

  Insider trading:
  “Tráfico de información confidencial o privilegiada. Uso de esta información para beneficio propio.”

  Y en inglés (supongo que tambien nos podrás dar lecciones):

  “insider trading”
  n.
  The illegal buying or selling of securities on the basis of information that is unavailable to the public.

 3. Anonymous on 30 març, 2005 at 09:14

  Pozi que puedo darte lecciones, mira por donde.

  Primer resultado de Google (mira que cuesta poco mirar las cosas). Es la página de la SEC (securite exchange comsion, la máxima institución yankee en el tema, lo que vendría a ser la CNMV española). Y allí leemos lo siguiente (sabes inglés o tampoco?):

  “Insider trading” is a term that most investors have heard and usually associate with illegal conduct. But the term actually includes both legal and illegal conduct. The legal version is when corporate insiders—officers, directors, and employees—buy and sell stock in their own companies”

  Pero si prefieres seguir pensando que en Icade enseñan como asignatura a estafar en bolsa, pues adelante majete. Señor, señor. Este tema, el de los currículms, está ya muy manido, por cierto.

 4. Eivissa Confidencial on 30 març, 2005 at 10:12

  Si prestes atenció al que hem publicat, veur s que parla de “informació privilegiada”. M’imagin que d’això es tracta també quan parlam de propietaris o directius que mouen accions. El teu matís és que no necess riament és una cosa ilegal? En això la notícia no hi entra. I el nostre matís posterior és que no sempre és legal, com pareixia deduir-se del teu comentari primer.

 5. Anonymous on 30 març, 2005 at 10:20

  Bueno, quizá sea más rápido reconocer que la habéis cagado, pero creo que eso es complicado en vosotros. Puestos a decir, puedes comentar también que Stella estudió inglés, o que Pera Palau tiene un diploma en macramé. No es ilegal, pero es comentar por comentar.

  Anda que…

 6. Eivissa Confidencial on 30 març, 2005 at 10:32

  No sé que vol dir haver-la “cagado”. Ara resultar que no és veritat que Stella Matutes va fer un seminari sobre la import ncia del “insider trading”. Nosaltres ho hem traduït correctament per “ús d’informació privilegiada”, sense entrar en qüestions sobre la seua legalitat.

  És f cil suposar que el seminari, al que no hem tengut el privilegi d’assitir, devia explicar (entre d’altres coses) els casos en què és legal i els casos en què es delicte.

 7. Anonymous on 30 març, 2005 at 10:48

  Ok entonces. No necesitáis clases de Economía, sino de Periodismo, algo que ya sabemos la mayoría de los que leemos esta página.

  Esto no es informar, como dices, sino sugerir: “Segurament hi haur qui trobar que s’escau bastant amb la persona que est constantment al centre de la polèmica per la confusió entre els interessos empresarials de la seua família i la gestió del Consell.”

  Ahora, id a enseñar Urbanismo a los periodistas, que nosotros haremos lo propio con vosotros.

 8. Eivissa Confidencial on 30 març, 2005 at 11:00

  Eivissa Confidencial és una iniciativa tan modesta que considera que qualsevol aportació dels lectors l’enriqueix. Per això tothom pot dir-hi la seua, encara que sigui per desqualificar la nostra feina.

  Per cert, ens podries dir qui representa que és “nosotros”?

 9. Anonymous on 30 març, 2005 at 11:44

  “nosotros” es como me refiero cariñosamente a la pareja que formamos yo y tu madre.

 10. Rich Beem on 30 març, 2005 at 11:58

  Pareix mentida que els de EC caigueu en provocacions tan estúpides. És evident que el curset en qüestió pot ensenyar el que és il.legal i el que no (com els estudiants de Dret), ara bé és un curs que deu donar coneixements molt “interessants” per aplicar-los a la vida di ria.

 11. Anonymous on 30 març, 2005 at 12:11

  Jo crec que ho entès an es primer missatge. Es tracta de no sé que amb sa propia empresa i un “socio institucional”.

  O siga, un curs per gestionar ses institucions com si fossin una empresa més des grup Matutes. Això sí, tot legal!!

 12. Eivissa Confidencial on 30 març, 2005 at 13:26

  Sempre és una bona opció no entrar en el joc de provocacions. Però de vegades s’aclareixen coses. En aquest cas, amb el darrer missatge ha quedat retratada.

 13. eivissenc on 30 març, 2005 at 15:10

  és de calaix que això no passa de la categoria d’anècdota.

  però, a qui collons se li passa pel cap posar això al seu currículum institucional? val més deixar-lo buit…

 14. eivissenc on 30 març, 2005 at 15:23

  per cert, ICADE també vol dir Instituto Católico de no sé que.
  no és que siga neutral del tot!

  també és indicatiu que ens amagui el nom de les universitats a les que va estudiar…

  l’altra títol és d’una institució fundada per la congregació dels “Sacerdotes del Corazón de Jesús, Padres Reparadores”. mmmm

 15. rafaler on 30 març, 2005 at 15:33

  El comentario anonimo que ha dicho eso de “yo y tu madre” no merece comentario pero me permitirá, aun a riesgo de que también me insulte, que le diga que es un comentario impresentable y significativo del grado de educación del que lo hace. Se nota que le sienta mal que se critique a Estela Matutes y como siempre, a través de la anécdota intenta desviar el tema. Aqui lo importante y vergonzoso (si es legal me da igual, no es ético) es que una persona ha accedido a un cargo solo por su apellido y ahora que ya está en el se dedica a defender las empresas de su padre.

  Los de E-confidencial podrian haber añadido que, además, y cuando no tiene argumentos, que es casi siempre, esa persona argumenta que tiene dos títulos universitarios cuando son titulos propios de universidades privadas y no homologados.

  Aún así, eso es anecdótico porque, con titulos o sin ellos, Estela Matutes es una incompetente hija de papa. ¿Crees que si fuera tan válida, su padre no la habria dejado al frente de sus empresas?

 16. Anonymous on 30 març, 2005 at 23:31

  Sols llegint el sicari que envien per defensar l’honor de la consellera, ja em puc imaginar la talla moral que gasten.

  Aquest equip de govern del Partit Popular és mediocre fins a la m xima expressió. Res de bon en podem esperar!

 17. jordier on 31 març, 2005 at 00:36

  Si tan dolenta i falsa és la informació que dona E-confidencial, perquè es preocupa tant el fatxa aquest que es dedica a insultar? És curiós.

 18. Anonymous on 31 març, 2005 at 16:22

  Clar, mesquinets…pobrets els d´Eivissa Confidencial i acòlits que han set insultats pels “fatxes”. Com és possible que aquests fatxes descarats es fiquin contra una p gina tan imparcial, tan neutral en els seus plantejaments, que mai prèn partit en contra del PP, i que a més respecta tan escropolosament les regles del periodisme ? Ai, perdó, m´oblidava que Eivissa Confidencial est subvencionada per l´IB Salut per afavorir la salut mental dels de la secta (quina intervenció mes assenyada d´un altre lector), de manera que es puguin desfogar a gust dels seus traumes i rancúnies personals. I lo bé que us ho passau?

 19. Eivissa Confidencial on 31 març, 2005 at 21:13

  No acaba de concordar el que es diu amb el que es fa. En aquest sentit ens agradaria saber si les persones que menyspreen aquesta p gina i els seus lectors són els mateixos que fan circular fotocòpies del que publicam. En concret, per la seu d’algun partit important.

 20. rafaler on 31 març, 2005 at 23:55

  Escolta bon al.lot (el que signa com anònim): Quan es parla de fatxes, per què te sents al·ludit?
  Si això és una secta segons tú, per què t,hi fiques?
  Quan parles d’imparcialitat, te refereixes al diari El Mundo, finançat pels 4 capitostes del PP: Alonso Marí Calbet, Vicent Guasch, Matutes i Cia, que ja han tengut condemnes per difamar?
  Per què no parlam de la piscina il·legal de Pedro J.?

 21. vilera on 1 abril, 2005 at 10:50

  Supós que te refereixes a la que va intentar legalitzar amb un Decret Jaume Matas quan era ministre de Medi Ambient i que ara pot ser anul·lat no? Supós també que ho feia per agrair-li els serveis prestats a l’igual que ara li dóna, com a president de la comunitat, milions i milions en subvencions per a premis de cultura, sense concurs i via decret. Ole¡

  Anònim: Estela Matutes no necessita haver fet cap carrera ni curset sobre informació privilegiada perquè la té i l’usa: De que si no la seua família crea mesos abans de l’aprovació del PTI que requalificava terrenys seus, una empresa per gestionar aquests terrenys? Com li dius a això, casualitat? Jo li dic tr fic d’influències i informació privilegiada.

 22. vilera on 1 abril, 2005 at 12:35

  Per cert e-confidencial: Vicent Serra, per la seua condició de metge, tal vegada sigui apropiat a priori per al c rrec que ocupa, pero el fet que no sigui tan polèmic com altres consellers no és perquè ho faci bé sino perquè no té oposició en la seua rea. Ja veis, el conseller d’agricultura i medi ambient és enginyer agrònom i això tampoc l’hi ha servit per fer-ho bé.

 23. e-nacionalista on 1 abril, 2005 at 14:01

  Estic segur que de més avant de tot això, no n’hi ha cap que s piga escriure correctament en catal . Parlar ja ho sabem que no gaires.

 24. jordier on 2 abril, 2005 at 16:40

  I que me deis d’en Dieguito Guasch, na Carolina Torres, que ni sap parlar i molt menys en catal , i na Cati Palau? Són 3 autèntics incompetents i ningú els fa oposició. Amb lo f cil que ho tendrien.

 25. Anonymous on 5 abril, 2005 at 00:29

  Aquest dream team que tenim al Consell supera a qualsevol altre, fins i tot del PP. Quin pais

 26. Anonymous on 9 abril, 2005 at 14:07

  Ja ho dic jo! OLP! Organitzats per fer Llei Pagesa!!

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent