L’hora de la veritat per als terrenys de Matutes

31 març, 2005
By

Fa un parell de setmanes el Conseller de Patrimoni, Joan Marí Tur, va aconseguir un altre gran titular anunciant que la Torre de sa Sal Rossa seria un centre d’interpretació de les torres de defensa. Però aquesta torre encara és propietat de Matutes i Fenaroli, així com els terrenys allà on es troba, perquè la famosa cessió/donació no s’ha consumat. I el Consell ja ha encarregat projecte de restauració a costa dels ciutadans, tot i que la llei diu que són els propietaris els qui han de mantenir els béns protegits en bon estat.
També és significatiu el fet que els diaris tornassin a referir-se als “terrenys cedits al Consell” quan tothom sap que és massa aviat per dir-ho. De fet avui es compleix el termini per arreglar amistosament el tema del 50% restant, que Fenaroli encara no ha acceptat cedir. Si no s’ha arribat a un acord l’empresa propietària dels terrenys s’haurà de dissoldre, i el resultat és difícil de predir. Una de les opcions és que les finques acabin subhastades.

9 comentaris a L’hora de la veritat per als terrenys de Matutes

 1. rafaler on 31 març, 2005 at 01:37

  Beneficis de les empreses i la nissaga Matutes només en aquesta legislatura:

  -Requalificació zona SES VARIADES a Sant Antoni gr cies al PTI i a una llei de final de 2003.

  -Requalificació del Sector 6 de ses Feixes del Prat de Vila (part són del Grup Matutes) gr cies al PGOU.

  -Requalificació de sectors a Platja den Bossa (PTI i PGOU), Port des Torrent, etc. (PTI).

  -Requalificació part del sector 2.2 (Sal Rossa) gr cies al PTI.

  -Projecte de restauració de:
  TORRE DE SA SAL ROSSA, encara en mans del Grup Matutes.
  -Projecte també anunciat de restauració del poblat de SA CALETA, també en mans encara del Grup Matutes.
  -Projecte de restauració del teatre Pereyra (cents de milions d’euros per 10 anys m xim d’ús menys 25 dies durant l’estiu)sense cedir la propietat.

  -L’Ajuntament de Sant Josep ha fet la primera part de les obres d’infraestructura del Pla Parcial de Can Raspalls, del Grup Matutes, quan segons la llei ho ha de fer el promotor.

  -Carretera de l’aeroport: inclou vials que tocaria pagar al grup d’empreses Matutes perquè passen per polígons i sectors seus.
  Es tomben 4 cases d’una família perquè es desvia una rotona per no tocar Zumos Naturales, propietat de les empreses Matutes.

  -Carretera de Sant Antoni: Variant de Can Tomás. Només porta a un futur “hotel rural” que per cert no compleix la llei i que és propietat de les empreses Matutes.

  -Obres a les carreteres: A qui s’adjudicar n? Endevineta. Encara que ja ho podriem dir.
  Antecedents: Les dues grans obres fetes fins ara: carretera de Sant Josep (obres plenes d’irregularitats) i segon cinturó de ronda s’han adjudicat a MAB, soci d’una empresa del Grup Matutes al comprar la pedrera den Canyes. Qui subministrar la pedra a les futures obres de les carreteres? Un altre endevineta.

  -PASSEIG I PORT DE SANT ANTONI. Qui far les obres?

  -Port de Sant Antoni. Segons la llei només és un port esportiu però BALEARIA (40% Grup Matutes)l’usa com a port de passatgers i mercaderies i s’estalvia pagar estibadors, pr ctics i taxes.

  -Tenir colocada a la petita en un c rrec públic que pagam tots.

  Em deix alguna cosa?

 2. Un indígena on 31 març, 2005 at 07:59

  Rafaler ves alerta. Ja saps que poden fer que sembli un accident… 😉

 3. Anonymous on 31 març, 2005 at 09:58

  Hi ha una altra solució per guanyar temps: que la junta d’accionistes aprovi les comptes.
  De tota manera, per l’interès del Consell és millor tenir la meitat de tot i poder bloquejar qualsevol decisió sobre els terrenys que el cent per cent de la meitat dels terrenys, si s’ha d’arribar a una disolució de l’empresa propietaria.

 4. M rtir des Puig de Missa on 31 març, 2005 at 10:52

  Mirau, això de “bloquejar” decisions és una santa collonada, i l’he vista publicada ja massa voltes. això simplement no ho permet sa llei, i punt. si voleu ho explic més tard. ara tenc molta pressa.

 5. M rtir des Puig de Missa on 31 març, 2005 at 13:11

  Com a ampliació de lo que deia abans:

  si una societat mercantil resulta bloquejada per impossibilitat de prendre acords an es consell d’administració, sa llei preveu sa seua dissolució autom tica.

  si una cosa és propietat de més d’una persona i no s’entenen, es jutge decretar sa divisió des béns comuns per poc que algú ho demani.

  tota aquesta història de què amb es 50% tot projecte de desenvolupament d’aquestos terrenys s’aturar és una puta mentida parlant clar i pagès.

 6. Maria del Pilar on 31 març, 2005 at 14:56

  Me encanta tu claridad de exposición, rafaler!!!

  MIL GR?CIAS POR EXPONER CLARO Y ESCUETO.

  Empiezo a estar ya demasiado cansada de las entelequias y legalismos que algunos contertulios utilizan para desviar el fondo de la cuestión.

  Estaría muy bien recopilar todas y cada una de estas acciones para incluirlas en el próximo programa electoral del Partido Popular y explicarlo bien detenidamente a sus votantes (invisibles, por cierto)

 7. rafaler on 31 març, 2005 at 23:51

  Gr cies Maria del Pilar. Indígena: no te preocupis, ja tenc present el risc però com que tot lo que dic és la pura veritat, que els bombin.
  Ja sabem que és difícil aturar-los, pero callar, mai més.

 8. jordier on 2 abril, 2005 at 16:38

  Tornant a l’inici de la notícia. L’única cosa que volia Botja era aconseguir un altre titular: la torre de sa Sal Rossa i tot lo altre seguir sent de Matutes, la torre s’haur arreglat -o destrossat- amb sous nostres, mai ser un centre d’interpretació de les torres de defensa i Botja haur aconseguit un altre p gina de glòria als diaris, que és ´”lo que le pone” i els Matutes haur n fet veure que volien donar al poble d’Eivissa unes coses en agraiment per tot el que el poble i l’illa els ha donat -o s’han deixat agafar- a ells.

 9. Anonymous on 5 abril, 2005 at 00:27

  No heu vist ahir als diaris on es parla precisament d’aquest tema i parlen com si els terrenys s’han cedit ja quan no és cert? Que passa aqui?

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent