“No hay mal que por bien no venga”

27 gener, 2005
By

Això és el que devien pensar aquest dimecres alguns dels responsables de la política turística mentre guardaven el minut de silenci per les vícitimes del tsunami durant la inauguració de la Fira Internacional de Turisme (FITUR). No hauria d’estranyar a ningú, d’altra banda, si bé és obvi que no és políticament correcte comentar-ho públicament. La desgràcia del sud-est asiàtic, en definitiva, no és exactament una desgràcia per al sector hoteler de les nostres illes i ningú mínimament implicat ho ha passat per alt.
En darrera instància, és un fet que les nostres bones èpoques turístiques han coincidit amb desgràcies que han afectat altres destinacions. Es podria parlar de les guerres de Bòsnia i Croàcia, de les onades d’atemptas terroristes a l’Egipte i Turquia, dels huracans al Carib, etc. La pregunta que alguns ja es fan és, tornaran els suecs (els turistes més afectats per la catàstrofe) a estiuejar a les nostres illes? O millor, s’incrementaran els esforços promocionals als països nòrdics?

3 comentaris a “No hay mal que por bien no venga”

 1. Un indígena on 27 gener, 2005 at 09:46

  És trist però és així. Les desgràcies d’aquestes zones turístiques faran augmentar el nombre de visitants a les nostres terres i els governants de torn es posaran la medalla d’haver aconseguit recuperar el turisme que havia abandonat les nostres illes per culpa de l’ecotaxa (!) i altres asenades.

 2. eivissenc on 27 gener, 2005 at 15:12

  si, així com el pacte va tenir mala sort amb els cicles econòmics i turístics internacional, ara el pp pareix que té la flor al cul.
  de tota manera, no ho veig clar. el sector està molt deteriorat i la crisi és eminentment estructural.
  si encomanen la seua sort al tsunami podrien equivocar-se…

 3. Maria del Pilar on 30 gener, 2005 at 21:06

  A Eivissenc:

  Creo que el error en la política turística del pacte fue lanzar una promoción equivocada, por dirigirla a un público concreto, cuando carecía del producto.

  Sin producto: Promoción-fracaso.

  Tampoco hemos cambiado mucho con los peperos, tranquilo. Seguiremos perdiendo enteros.

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent