El nou bisbe d’Eivissa, “un funcionari anticatalà”

28 gener, 2005
By

És evident que les previsions de les que es va fer ressò Eivissa Confidencial s’acabaren confirmant amb el nomenament de Vicente Juan Segura com a nou bisbe d’Eivissa. A Catalunya s’ha seguit amb interès aquest nomenament perquè, segons diu Tribuna Catalana,”es converteix en un altre perill per al futur de l’Església catalana, ja que tradicionalment la diòcesi d’Eivissa és un trampolí” (s’ha de recordar que els dos anteriors bisbes han acabat dirigint diòcesis catalanes). La publicació electrònica es queixa que de nou “les consultes han estat una farsa i s’ha imposat el tràfic d’influències. De res han servit les opinions dels capellans de l’illa i dels fidels, ni els lligams pastorals entre Catalunya i les Illes Balears.”
Per Tribuna Catalana el candidat triat, funcionari diplomàtic del Vaticà, ha estat una de les peces clau de totes les decisions adoptades pel Vaticà els darrers anys per capgirar el tarannà de l’Església catalana, tot imposant les tesis més conservadores i espanyolistes. Home tèrbol, mai no ha dissimulat les seves profundes conviccions anticatalanes i antivalencianistes. S’atribueix directament a les seves maquinacions una influència decisiva en qüestions rellevants, com ara el nomenament de Josep Sáiz Meneses com a bisbe auxiliar de Barcelona o de Romà Casanova com a bisbe de Vic. De fet, el recent nomenat bisbe d’Eivissa no s’amagava dels seus tripijocs i presumia públicament de ser l’artífex d’aquests nomenaments.

Vicente Juan Segura

29 comentaris a El nou bisbe d’Eivissa, “un funcionari anticatalà”

 1. jordier on 28 gener, 2005 at 08:04

  Quin horror. Quin immens horror. Els fatxes estaràn contents.

 2. jo mateix on 28 gener, 2005 at 08:33

  L’altre dia escoltava a la ràdio una entyrevista al bisbe on el periodista li preguntava precisament pel tema i assegurava que seria molt sensible -per la seua condició de catalanoparlant- a la llengua del poble. Això esperem.

 3. Un indígena on 28 gener, 2005 at 08:39

  Tots coneixem l’estratègia, a voltes no gaire subtil, que des de fa molts anys s’està duent a terme als territoris on la salut de la nostra llengua i la nostra identitat és més fràgil per imposar bisbes hostils i dividir diòcesis. Jo ja he perdut l’esperança en una rebel·lió de la Tarraconense i una secessió que alliberi els bisbes dels Països Catalans (uy! ja he dit la paraula tabú) de la rèmora de l’Eslésia espanyola amb la seua pudor de naftalina i de generalíssims entrant als temples bajo palio. Per cert algú ha sentit o llegit cap comunicat de l’Església en relació a la commemoració del 60è aniversari de l’alliberament d’Auschwitz? O ha preferit callar, com sempre?

 4. marianet on 28 gener, 2005 at 11:05

  Jo pensava que es temes de s’esglèsia només preocupaven an botja i es seus cortesans. Teniu una agenda temàtica molt surrealista; no m’estranya que us indigni que es diaris no treguin allò que pensau que és prioritari.

 5. Un indígena on 28 gener, 2005 at 12:57

  Efectivament, no és per la repercussió que tingui el que diu o fa l’Església actualment (especualment entre la gent jove). És el fet, les intencions que hi ha al darrere. I, desenganyem-nos, malgrat la poca importància que pugui tenir l’Església a la nostra societat, el tractament que hi dónen certs mitjans de comunicació pot contribuir a crear corrents o estats d’opinió i això sí que té certa importància.

 6. Eivissa Confidencial on 28 gener, 2005 at 15:37

  No tenim cap problema en reconèixer que ens sorprèn el coneixement de l’Església evissenca que té Tribuna Catalana, que hem de dir que és indubtablement superior al nostre.
  En tot cas, Tribuna Catalana no és un mitjà d’afinitat religiosa. De fet està dirigit per una persona molt proxima a l’ERC de Carod, un dels partits més laics i laïcistes del país.
  Per tant, la notícia apareix a Tribuna Catalana suposam que en funció de la seua inquietud pel “fet nacional”. Una sensibilitat que efectivament, tot s’ha de dir, no hem apreciat mai a Diario de Ibiza.

 7. emprenyo on 28 gener, 2005 at 17:13

  No us podeu imaginar la quantitat de ex seminaristes i gent procedent dels moviments catòlics que hi ha als nivells de direcció d’ERC. Començant pel mateix Bernat Joan, que per cert va tenir uns anys de vocació eclesiàstica.
  A mi no em sembla una casualitat. Uns i altres comparteixen la mateixa debilitat pels dogmes de fe.

 8. marianet on 28 gener, 2005 at 18:09

  Eivissa Confidencial: teniu tota sa raó del món:
  Mai s’ha apreciat aquesta sensibilitat ni a nes Diario de Ibiza ni entre es 80% de sa població eivissenca.

 9. Eivissa Confidencial on 28 gener, 2005 at 18:39

  Efectivament, aquesta pàgina web va néixer principalment per difondre el 20% d’Eivissa que Diario de Ibiza es creu en el dret de fer veure que no existeix.

 10. vedraner on 28 gener, 2005 at 18:50

  This post has been removed by the author.

 11. Un indígena on 28 gener, 2005 at 19:03

  A veure, al·lots. Dos aclariments:

  1.- El nacionalisme català i el basc (també el d’esquerres) sempre ha tingut un important component religiós i ha estat lligat a determinats sectors de l’Església. Això ho sap tothom. I que? Aquest no és espai per allargar-me sobre el tema, però és un fenòmen coherent i sobre el qual s’ha escrit molta cosa.

  2.- Al meu comentari anterior no em referia tant a Tribuna Catalana (una clara prova del que comento al punt 1) sinó a la premsa de major difusió: els joves avui en dia, a l’hora de fer la seua vida sexual passen absolutament del que digui l’Església sobre preservatius. En aquest sentit l’Església no té cap pes. Ara bé, en el moment que els noticiaris en parlen ja la tenim liada. És un debat fictici. Com si als joves els importàs el més mínim el que digui l’Església!

 12. vedraner on 28 gener, 2005 at 19:04

  Tu mateix! Si va dir això que tu dius a una entrevista per la ràdio, tendrem elements per veure si aquest senyor comença la seva tasca evangèlica mentint. O com hem d’interpretar “tendré sensibilitat”? A veure si això encara voldrà dir que no li toquem gaire alguna part sensible amb el tema del català. I una altra cosa encara, que l’església no ha de predicar en la llengua del poble? No ho dic per jo, que m’atrac poc per missa, però el concili Vaticà 2 deia que s’havia de predicar en la llengua dels feligresos, no? Idò, tu mateix, ja veurem com acabarà el tema de la sensibilitat del bisbe.

 13. marianet on 28 gener, 2005 at 19:43

  Desgraciadament, crec que s’està molt lluny de tenir un 20% de sa població preocupada pel “fet nacional” des del mateix punt de vista que deis. Jo diria que sa major part d’aquest 20% es preocupa a la inversa i, si per ells fos, eliminirien es estatuts d’autonomia.

 14. Maria del Pilar on 28 gener, 2005 at 20:43

  CASPA CASPORUM!!!

 15. Eivissa Confidencial on 29 gener, 2005 at 15:31

  Marianet,

  Només volíem dir que la nostra raó d’existir principal és publicar allò que els altres no volen, no poden o no troben convenient publicar. No estam en condicions de fer judicis percentuals sobre la representativitat de determinades postures polítiques. Supòs que els diaris tampoc es plantegen la representativitat de les postures del GEN quan decideixen treure les seues denúncies en primera plana o com a breu a la 11.

  Sobre ERC, probablement alguns dels nostres lectors en sabeu més que nosaltres. Però tot i així, crec que no es pot ignorar el caràcter de “menjacapellans” que sempre se’ls ha atribuït històricament.

 16. Màrtir des Puig de Missa on 29 gener, 2005 at 20:17

  doctors té s’església (mai millor dit), però me tem que nau equivocats amb aquestos comentaris sobre esquerra republicana. és ver que en Colom era un seminarista, però es que manen ara no en volen sebre res de bisbes o capellans.

 17. jordier on 30 gener, 2005 at 16:20

  Dos comentaris sortint-me del tema de l’església, que ja els vaig fer en una altra notícia sobre bisbes:

  1) A Eivissa confidencial: Crec que donau massa importància al DIARIO. Existeix vida informativa a part d’ells: la SER, la TEF -no minimitzeu aquest mitjà, la gent de pobles la veu molt- l’Ultima Hora i fins i tot el Mundo.

  2) Tema representativitat GEN:ha sortit, encara que sigui de cantó. Un pot estar més o menys d’acord amb ells però tenen des de fa anys més socis que qualsevol partit d’esquerres. Quan diuen allò que els partits volen sentir, són molt valents i coherents, i quan diuen alguna cosa que no agrada, sobretot a segons qui, són uns radicals o exageren (com avui l’entrevista de Miquel Ramon a Ultima Hora)
  La veritat és que a dia d’avui són els únics capaços de mobilitzar gent.

 18. Eivissa Confidencial on 30 gener, 2005 at 18:08

  jordier:

  A nosaltres ens interessa més el Diario que d’altres mitjans assumint que a) té més audiència real, b) té més capacitat d’influir en la informació dels altres mitjans. S’admet que podríem estar equivocats, però tanmateix tampoc no sóm estrictament un observatori de mitjans ni tenim la capacitat per seguir-los tots.

  Sobre el GEN, quedi clar que el comentari no qüestionava la seua representativitat. Es preguntava quin era el criteri objectiu que feien servir els periodistes per decidir que la mateixa entitat, amb la mateixa representativitat, un dia mereix una portada i l’altre només un breu.

 19. Maria del Pilar on 30 gener, 2005 at 21:00

  A Eivissa Confidencial:

  Lo que ocurre a veces es que, al no saber la autoría del Bolg-Master, resulta muy sospechoso que todas , TODAS, las críticas a los Medios locales sean contra el Diario.

  Demasiado sospechoso, ¿no?

  Además, no sois tambien vosotros los que decidís de qué tema podemos opinar en este foro?

  Supongo que todos los medios están “mediatizados” por unos u otros intereses. Espero que los vuestros no sean intereses bastardos y que seais conscientes en todo momento de la responsabilidad que soportais de cara a los/as lectores.

  A la “audiencia” sólo nos queda aprender a leer entre líneas.

 20. jordier on 30 gener, 2005 at 21:40

  Eivissa-confidencial: Del tema Diario en parlava perquè crec que, a pesar de la seva influència i d’alguns bons periodistes que té, s’ha d’intentar des de tots els àmbits que es materialitzi allò que us deia abans: que hi ha vida més enllà del Diari. Així deixaràn de censurar o traure en breus notícies que són dolentes per a l’Ajuntament de Vila o pels interessos de Matutes i la gent deixarà de pensar -ho pensen els del PP sobretot- que és un diari de perfil progressista. Ja¡ Si no fos per algunes firmes seria com El Mundo, o pitjor. Al manco ells no s’amagen.

  Precisament, algunes notícies del GEN surten en un breu quan crec que haurien de ser més grosses, però diuen coses que no agraden als poderosos i els directors estàn massa obsessionats en dur-se be amb els poderosos.
  Ànim

 21. Eivissa Confidencial on 31 gener, 2005 at 00:09

  Crec que és un error, excusable en una persona que no ens conegui des del principi, dir que només hem “tocat” Diario de Ibiza. Aquí han sortit informacions que no deixaven gaire bé El Mundo o Ultima Hora. Els comentaris sobre mitjans no escrits són molt més limitats perquè no tenim la possibilitat de utilitzar enllaços directes. Sempre podríem posar gravacions de video o so, per tal de mantenir el mateix standard de transparència, però això haurà d’esperar que tenguem més mitjans.
  Però bé, potser no serà molt llarga l’espera, sobretot si el nombre de lectors segueix pujant al mateix ritme.

  Sobre els temes que aquí es tracten o publiquen, podem assegurar-te Maria del Pilar, que ningú no pot dir que hàgim deixat de publicar res interessant i verificable que ens hagi arribat. De fet, només una vegada (ja fa temps) deixarem de publicar una cosa, que era absolutament impossible de verificar i que ni tan sols era un rumor sinó una acusació molt concreta.
  En el cas dels comentaris, són oberts i lliures, amb els límits universals de la lliberat d’expressió (honor, intimitat, etc.).

  PS: La referència de més amunt a Diario de Ibiza pareix feta sense venir al cas. La raó és que un servidor, que va escriure aquell missatge, entengué “es diari” enlloc de “es diaris”. Coses que passen per fer servir un substantiu de nom propi!

 22. emprenyo on 31 gener, 2005 at 17:51

  Els d’Eivissa Confidencial haurieu de ser una mica més autocrítics, perquè sou (som) quatre gats. Mirant per damunt hi contat només 12 persones registrades, que són les que participen més o menys en tots els comentaris. Quatre gats que no representam res. I d’aquestos quatre gats hi ha polítics i ex polítics d’amagat, periodistes en actiu i promotors del Blog d’EC que fan servir el nom que els pareix.
  I tot per anar repetint les neures, les filies i les fòbies de cadascún.

 23. Eivissa Confidencial on 31 gener, 2005 at 19:01

  Els d’Eivissa Confidencial som tan o tan poc autocrítics que deixam que qualsevol critiqui tots i cadascun dels posts que escrivim.
  És evident que aquí només hi escriuen comentaris quatre gats, de la mateixa forma que qui envia cartes al director als diaris són una part ínfima dels lectors i gairebé sempre els mateixos.
  Per si t’interessa, la setmana passada (de dilluns a diumenge) varen entrar en aquest blog més de 600 persones diferents i es varen servir més de 5000 pàgines vistes segons el nostre comptador. Ara bé, la majoria d’ells no només no varen escriure cap comentari sinó que probablement també se’n deixaren bona part per llegir.

 24. Maria del Pilar on 1 febrer, 2005 at 14:51

  La idea de un Blog me parece buena, aunque tiene una serie de carencias importantes, no nos engañemos:

  – Los temas solo los proponen los Blog-masters
  – los comentaristas se (nos) ocultan tras pseudónimos,

  Una cosa unida a la otra le resta credibilidad. No seamos tan pretenciosos.

  Es divertido consultar los mensajes y participar en los debates, pero existe lo que se llama RIGOR periodístico y este formato se lo pasa por el arco del triunfo.

 25. jordier on 1 febrer, 2005 at 16:01

  Sembla que la única preocupació d’alguns és saber qui hi ha darrere alguns pseudònims, però qui ho vol saber també signa amb pseudònim. Que si polítics, que si periodistes… Jo personalment no tenc cap inconvenient en donar nom i llinatges si E-Confidencial canvia la manera d’entrar. Em dic Josep, som de Sant Jordi i visc a Jesús i no tenc cap càrrec polític, ni l’he tengut ni som periodista.
  El més important és que això és un foro de debat i que, com diu E-Confidencial, en aquestes coses tan sols hi participen algunes persones, a l’igual que a la secció Cartes al Director dels diaris convencionals.
  Conec molta gent que voldria fer comentaris i no els fa perquè els d’E-Confidencial sabrien qui els envia i no volen o no poden per la seua feina a l’igual que hi ha molta gent que no s’atreveix a escriure cartes al Director als diaris convencionals per la mateixa raó. En un lloc caciquil i on tothom es coneix, com és Eivissa, malauradament això encara és corrent i fins i tot comprensible

 26. Eivissa Confidencial on 1 febrer, 2005 at 19:41

  Un parell d’aclariments:

  El projecte va començar per un blog, a partir de la modèstia que no ens permetia assumir cap cost per posar-lo en marxa. A partir del nombre de visitants que hem aconseguit, potser podríem pensar en una cosa més ambiciosa i comercial. Però és obvi que tendria altres limitacions: Pens que guanyaríem credibilitat i perdríem llibertat.

  – No és estrictament cert que els temes només els proposem nosaltres. A la pràctica rebem un fluxe important de missatges amb propostes i informacions al nostre e-mail (e-confidencial@terra.es), i et convidam a suggerir-nos temes si tens alguna idea.

  – Cadascú manté el grau d’anonimat que creu convenient. No es pot negar, en qualsevol cas, que molta gent se sent més lliure així. Desgraciadament, Eivissa segueix funcionant de manera molt caciquil, com diu en “jordier”.

  Sobre el que diu al seu comentari:

  No veig quin problema hi pot haver en què nosaltres coneguem la identitat de qui ens envia un e-mail, perquè sóm gelosos de l’anonimat de tots els nostres col·laboradors com de la nostra mateixa. En tot cas, hi ha qui ens envia e-mails anònims i evidentment, com en el cas de tots els comentaris que es pengen (tant si es tracta dusuaris registrats com no), no tenim manera de sebre qui és. Com a molt podríem saber l’adreça IP o el proveïdor d’internet que utilitzen si ho investigàssim. I això ja podeu pensar que és ben poca informació en un lloc en què tot passa per Telefonica, directament o no.

 27. jordier on 2 febrer, 2005 at 10:53

  A E-Confidencial: Per a mí no és cap problema. Simplement comentava un fet que m’ha dit molta gent. A veure si amb l’aclariment que heu fet s’anima molta més gent. Sí us puc dir que es parla d’E-Confidencial en els cercles on treball i els que estàn acostumats a controlar la informació i els mitjans estàn prou emprenyats, per la qual cosa és bo que continueu.

 28. Maria del Pilar on 3 febrer, 2005 at 19:07

  El cacique se alimenta y se hace más fuerte con el miedo de sus sometidos. Eso es un hecho innegable. Cuendo los ciudadanos decidan soltarse las vendas probablemente cesarán los atropellos.

  Por otro lado, e-Confidencial, me preocupa ver ya publicidad de INSOTEL en esta web, que no controlen, como supuéstamente controlan las discotecas al resto de medios de comunicación, sino… habréis caido en la red. (nunca mejor dicho)

 29. Eivissa Confidencial on 3 febrer, 2005 at 20:11

  Bé, això dels anuncis és cosa de Google, que són els amos de Blogspot.com. Nosaltres no tenim cap tipus de relació comercial ni d’altre tipus amb els anunciants que puguin aparèixer per aquí. Pel que sabem, el sistema és automàtic i posa anuncis per paraules clau. Com que aquí surten les paraules Eivissa i Ibiza, suposam que ens envia aquells anunciants que demanen sortir quan algú utilitza aquestes paraules clau.

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent