La trama d’Andratx sona familiar a Eivissa

30 novembre, 2006
By

Les primeres anàlisis conclouen que la trama corrupte d’Andratx era bastant senzilla. Potser l’entramat de societats per al blanqueig de capitals era sofisticat però la resta es resumeix en una cosa tan senzilla com “contractau aquest arquitecte, paguau el que vos demani i tendreu la llicència en 15 dies”. Després sembla que el preu de la feina, més alt de que és habitual, se’l repartien els implicats. Qui ajudava a fer aquesta feina era un arquitecte que havia treballat per Eivissa i que ara està imputat.
Però el que més familiar sona a Eivissa no és el nom de l’arquitecte implicat a la trama d’Andratx. El que sona familiar és el sistema que utilitzaven per a lucrar-se. Moltes vegades hem sentit a dir que en algun ajuntament, si no vols tenir problemes amb les llicències urbanístiques, has d’encarregar el projecte a un despatx concret. El president del Col·legi d’Arquitectes potser té coneixement d’irregularitats d’aquest tipus, pel que declara avui a la premsa.

37 comentaris a La trama d’Andratx sona familiar a Eivissa

 1. Avergonyit!! on 30 novembre, 2006 at 09:22

  Avís dels administradors d’EC: Lamentablement no podem permetre que es posin noms a suposades conductes delictives. Si les acusacions fossin falses no estam en condicions d’assumir la responsabilitat ni de garantir l’anonimat dels que les han publicat.

  En San José: Despacho de *****. Firma algún testaferro .

  En San Antonio: despacho de **** y *****. Tienen también a un testaferro que firma por ellos. Desde hace un tiempo les han puesto un nueva arquitecta municipal que les ha complicado bastente las cosas.

 2. Fora corruptes, fora PP on 30 novembre, 2006 at 09:24

  A Sant Josep tothom ho sap com va, …ja sigui urbanitzacio o casa i de la mesura que sigui, sols que el sobre sigui prporcional.
  Tots els Josepins ho saben com va això,
  PROU CIMENT , PROU CORRUPCIO

 3. juanalaloca on 30 novembre, 2006 at 09:58

  Les declaracions del Col.legi d’Arquitectes em pareixen molt greus, es a dir , no es poden fer afirmacions d’aquest tipus, com a col.lectiu potencialment implicat, sino és perque es coneixen casos reals. Deixar-ho com potser, a lo pitjor i en pures elucubracions no em pareix seriós. Per tant, si hi ha hagut o hi ha indicis de delictes en algú dels seus afiliats el que ha de fer és denunciar.

 4. amb seny! on 30 novembre, 2006 at 10:09

  això mateix li va passar en es meu germà a sant josep, no crec que hi hagi que censurar res….
  AMB SENY QUE AIXÒ ES SA REALITAT!!!!!!

 5. Anònim on 30 novembre, 2006 at 10:24

  juanalaloca: el El Colegi té una denúncia als jutjats contra l’arquitecte municipal de Sant Josep pel cas de la nora.

 6. jo on 30 novembre, 2006 at 10:50

  Amb seny! (4)

  971.39.96.00

  Aquest és el número de la fiscalia d’Eivissa.

  Amb seny que si un sap d’un delicte té l’obligació de denunciar-lo!!

 7. Ponseti on 30 novembre, 2006 at 10:56

  ja queda menys perquè arribin aquí!!!!!!!!!!!!!

 8. amb seny! on 30 novembre, 2006 at 11:18

  6 puc grabar sa conversacio i presentar-la com a prova!!!!!si sa fiscalia no ho ha investigat ja es perquè no vòlen…. ¿tu saps es motius?

 9. Anònim on 30 novembre, 2006 at 11:29

  Com deia aquell des de Mallorca…

  A POR ELLOS, OEEEEEEE
  A POR ELLOS, OEEEEEEE

 10. Bentley on 30 novembre, 2006 at 11:40

  Pues yo no sé como funciona en San José , si alguien puede expicarlo sin poner nombre propios lo agradeceré .
  saludos

 11. amb seny! on 30 novembre, 2006 at 11:44

  algu hem podria dir perquè sa fiscalia no s´ha ficat fa anys a sant josep?
  Recordem cosetes…
  sa finca de can palerm,
  es magatzem/nau des syp en terrenys reclassificats i una nau que no cumpleix cap norma d´urbanisme.. son temes des que no es parlem però que son molt greus…
  AMB SENY QUE A SES ILLES PETITES ES SAP TOT!!! i n´hi ha que encara volen anar amb secrets??

 12. pep on 30 novembre, 2006 at 13:03

  Bentley: jo et puc contar una petita part. Fa uns anys, un familiar meu, vesí d’un regidor, volia ferse una casa per independitzar-se. La finca familiar no tenia el terreny necessari, però el regidor li va dir: faceu-vos la casa que, mentre guanyem naltros, no la tombaran. I al cap d’uns anys, la casa es legalitza i ja està.

 13. Espardell on 30 novembre, 2006 at 13:08

  És molt diverit i penós com alguns periodistes canviant el poble d’Andratx per antracs, quina pooorrrr………

 14. jijiji on 30 novembre, 2006 at 14:12

  Ha empezado en Mallorca el desfile de orcos.

 15. Analista on 30 novembre, 2006 at 15:11

  A veure, crec que cal centrar el debat i anar per parts.

  En primer lloc, les declaracions del president del Col·legi d’Arquitectes crec que no són oportunes. Atès el seu càrrec, no es pot pronunciar d’aquesta manera, creant alarma. Ell s’ha de pronunciar si sap alguna cosa i anar ràpidament als jutjats si en té proves.

  En segon lloc, vull dir que crec necessari investigar els ajuntaments de l’illa, i comprovar que no hi ha cap trama organitzada com la d’Andratx. En aquest respecte, crida l’atenció que el PP pitiüs temi que l’alcalde de Sant Josep torni a presentar-se (i a guanyar, s’entés).

  En tercer lloc i ja per acabar, he de dir que no es el mateix permetre fer una casa quan al terreny hi falten alguns mils de metres, que donar permissos a grans urbanitzacions per fer-se milionari. No sonfonguem naps amb cols: no confonguem un eivissenc humil que aspira a fer-se una caseta per viure-hi amb constructors i corruptes que pretenen forrar-se. Tots dos cometen il·legalitats, però no al mateix nivell.

 16. diogenes on 30 novembre, 2006 at 15:40

  A todo esto,qué opinan los obispos de la corrupción,ellos que opinan sobre lo divino y humano,más de esto último,para irritación general.
  Hace bien poco,se han destapado diciendo que un Estado Democrático se equivoca si va en contra de los principios de la Iglesia.
  La Verdad Revelada,el Dogma,esto si que es droga dura.
  La comunidad científica debe encontrar,lo más rápido posible un antídoto para esta patología.
  El Colegio de Arquitectos,ha llegado,después de sesudas reflexiones,a la conclusión de que en Ibiza se pueden dar casos de corrupción urbanística e incluso que algún arquitecto esté implicado.Dolores de cabeza les habrá costado semejante exclusiva.
  Muy mal lo deben ver estos,cuando ponen la venda antes que la herida.Salud

 17. jijiji on 30 novembre, 2006 at 15:51

  Los partidos del PP-UM funcionan como la granja de lombrices de llucmayor;tienen que alimentar diariamente a sus electores(El equivalente a dos campos de futbol arrasados de territorio)con despojos e inmundicias varias.Porqué la pregunta que se hace su electorado es la de y a tí ¿Quién te da de comer?

 18. Bentley on 30 novembre, 2006 at 16:26

  Yo creo que si lo de Andratx se ha destapado ha sido por las denuncias . Hay que denuciar aquí también . Todos sabemols lo díficil que resulta sentar en el banquillo a un alcalde y lo fácil que resulta a un delincuente toxicomano o a un médico que determinado día no ha tenido una operación feliz .Hay que denunciar , claro que comprendo que denunciar a todo un alcalde te puede complicar la vida en el futuro, pero entonces creo que se puede denunciar al fiscal y que éste tome manos en el asunto. Me pregunto con lo pequeña que es Ibiza si alguna vez se hiciera una opoeración como la Voramar se destaparía antes de que empezara .Me decía ayer un amigo , como voy a denunciar a un alcalde del PP en Ibz a la Guardia Civil si resulta que la hija del guardia que me atiende es una importante afiliada a ese partido.

 19. jijiji on 30 novembre, 2006 at 17:00

  Y nombrarán a un nuevo director general de cloacas para la putrefacción total del territorio.¿Cuántos más como el detenido hay en este gobierno del PP constituido para el saqueo y pillaje de Mallorca?

 20. jijiji on 30 novembre, 2006 at 17:07

  ´Andratx, corrupción por falta de inspección´, ´Sólo los currantes pagamos impuestos´, ´Hacienda, clasista, en gobierno socialista´ y ´Tú pagas la renta y el fraude aumenta´.

 21. Anònim on 30 novembre, 2006 at 17:21

  Ara ho heu dit: lo difícil de treure endavant coses a eivissa és que ells mateixos ho aturen enseguida. Per això hi ha que cridar l’atenció dels de fora.

 22. anonymus on 30 novembre, 2006 at 22:00

  todo sant josep sabe y conoce cosas que serian suficientes para que un fiscal anticorrupción meta mano. Ocurre lo mismo que en la peña….toda la policia sabe de sobra donde de vende caballo(además te lo enseñan en la tele por si lo dudas….)y sin embargo todos nos preguntamos porqué no hacen nada….las cosas son iguales…el fiscal sabe tanto como el que más….espera simplemente la orden…..hay que recordar que el fiscal recibe ordenes del gobierno y hoy nos gobierna el psoe…esperaran el momento oportuno o solo actuan con los antidisturbios enfrentándolos a todo un pueblo con sus porras y cascos …no es cuestion de dar la cara y denunciar…..el estado nos debe defender de tanta verguenza…..porquería…….solo nos falta suplicar ayuda a los más débiles…

 23. amb seny! on 30 novembre, 2006 at 23:21

  muy bien dicho, 22, hay suficientes motivos como para que el fiscal actue de oficio sin miedo a meter la pata…..porque no lo hace….¿alguien lo sabe?

 24. Perogrullo socialista on 1 desembre, 2006 at 00:20

  Por las teles, entrevistaban a residentes en Andratx y todos decían lo mismo que en Eivissa:Todos lo sabíamos, era vox populi, lo extraño es que la Justicia no haya actuado antes, se veía venir,no se sonrojaban mostrando sus cochazos, sus mansiones y sus fiestorros,habían perdido la vergüenza…

  Sólo es cuestión de tiempo.

 25. Un indi on 1 desembre, 2006 at 08:28

  JA ES HORA DE DIR PROU!!

  JA ES HORA DE DIR PROU!!

  PROU CORRUPCIO!!

  PROU DE CIMENT!!

  PROU DE PP!!

  QUANT HEM D’ESPERAR??

  FINS ON HEM D’ARRIBAR??

  PROU,PROU,PROU

 26. Jafuda Cresques on 1 desembre, 2006 at 09:22

  No tenim cap falta de jutges ni fiscals per veure la merda que ha produit la corrupció urbanística en aquesta illa. O és que de puigs urbanitzats només n´hi ha a Andraix? Cases sense llicència o amb llicència il.legal, autopistes, platges capolades, instalacions industrials en terrenys rústics, urbanitzacions fetes a la carta…Són a la vista de tots i entre tots hem d´aturar-ho !

 27. Anònim on 1 desembre, 2006 at 09:47

  Si es sap de tota la vida,home, que aquesta gent ha anat fent els xanxullos que han volgut. Però decepciona molt veure que van fent,van fent, i amb total impunitat…FINS ARA!!!

 28. Bentley on 1 desembre, 2006 at 10:11

  1.- Hoy leo lo que me temía , en el caso Andratx hay un topo infiltrado que avisó al alcalde de la investigación . Han pillado en un contenedor mogollón de informes que habian desaparecido la víspera de los registros.
  2.- Para mí que el PP de Ibz intuye alguna movida en San José , no es normal que tarden tanto en decidise por Joserra . J.M. Rodriguez la pifió con el anuncio de Hidalgo y ahora se temen que les pase los mismo en Ibz.
  3.- Joserra , hazme caso :

  “siempre nos quedará el PDP ”

  vuelve a tus orígenes liberales(por decir algo) y envía a cagar a estos mocosos que ahora dudan de tí .

  ESpaña y A. Huerta te necesitan .

 29. Anònim on 1 desembre, 2006 at 10:34

  I a Eivissa algú controla els contenidors? Perquè segur que més d’un està cremant paperets a sa ximenea de ca seua, amb s’escusa de torrar sobrassada.Com que són taaaaaaan eivissencs, ells!

 30. Atticus on 1 desembre, 2006 at 17:13

  Jo crec que durant massa anys s’han permès conductes delictives a Ses Illes, així com al País Valencià. El que no acabo d’entedre és que hom pot tenir coneixement d’irregularitats urbansitiques sense massa dificultats, però en canvi sembla mès facil detenir un commando d’ETA, que un grapat de funcionaris i politics corruptes. Ho trobo al·lucinant.
  Obviament s’han comès irregularitats, les quals s’han permès durant anys.
  La qüestió es, que fa el fiscal en cap d’Eivissa ? On es el comandant de la Policia (o Guardia Civil)? Perque no han fet res en els darrers vint anys ?

  És un país molt poc seriòs.

 31. anonymus on 1 desembre, 2006 at 17:18

  ¿Donde esta la foto de equipo y las frases de solidaridad de un partido que respalden a sus representantes? ¿Por qué no salen a defender a su alcalde? o es que ya no lo es?…si el hablara de los favores que ha tenido que hacer puede que alguno temblara más que un tsunami…por eso no tienen huevos a echarlo a la calle….y él a no irse….vamos apañaos!!mientras, los concejales de sant josep estan callados….bueno…. menos E.Castro que se desvive por su jefe….¿qué dicen Reganes y Tomás? Aquí hay tomate….

 32. Anònim on 2 desembre, 2006 at 19:18

  LAS ENSAIMADAS DE SANT JORDI: NOCHE DE ILUSION.
  Son las 7 de la tarde del sábado y acabamos de pasar por el centro de sant jordi y lo que hemos visto nos ha dejao flipaos….habia un rosario de autobuses de donde salian infinidad de personal 3ª edad que bajaban con sus ensaimadas y flaones entre sus manos…iban cargados…la foto de tantas ensaimadas, señoras y señores y risas y saludos nos ha dejado de piedra….entre ellos el alcalde y compañia les saludaban y saludaban…la foto de lo que vimos es dificil transmitirla…pero nuestras palabras y vuestra creatividad puede imaginarse el resto….increible…algunos llevaban, sin apenas poder caminar, más de 4 cajas…¿esto es el futuro que nos espera? me niego a cumplir más años si tan solo me espera una ensaimada…..

 33. No puc més. Quin fàstic. on 2 desembre, 2006 at 20:01

  Una ensaimada=un voto.

  Qué baratos se venden algunos…

  Que buenos soooon
  los políticos que maaaandan
  Qué buenos soooooon
  que nos llevan de excursióoooooon

  Y el azúcar de nuetros mayores, que se dispare.

 34. Anònim on 3 desembre, 2006 at 14:02

  El dijous dia 30 de novembre el portaveu del PP balear va fer per ràdio unes declaracions que estan sent molt comentades per la seua gravetat. Miquel Ramis va dir ni més ni menys que: “ la corrupció és inherent a la persona humana, per tant tots els polítics ens hi podem veure involucrats.” Què us sembla?

 35. Anònim on 3 desembre, 2006 at 17:58
 36. Anònim on 3 desembre, 2006 at 18:03
 37. La caja 507 on 4 desembre, 2006 at 02:14

  Cuantas obras,actos sociales acomapañados de orelletes,vino,golpes de castañuelas y algún que otro buñuelo… las citadas técnicas de persuasión tan PoPulares nos indican que las elecciones se acercan, cada 4 añitos la misma canción. Pues bueno! aver como se las gastan los “PePitos” en los meetings a la hora de sacar a relucir los trapos sucios de sus oponentes.

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent