Ampli ressò mediàtic dels fets de Mallorca

29 novembre, 2006
By

Una de les notes més destacades de la cobertura mediàtica del cas Andratx és potser l’entrevista a Jaume Matas que va emtre TV3. La presentadora de La Nit al Dia, coneguda per les seues preguntes incisives, va posar contra les cordes el president del Govern en més d’una ocasió, encara que aquest va intentar fugir d’estudi repartint culpes cap als altres partits.
Destaca també la cobertura internacional, de la mà de l’agència Reuters, que va distribuir per tot el món una nota que posava de manifest l’onada d’escàndols de corrupció que viu l’Estat espanyol des de fa mesos. La notícia destaca que Hidalgo és el tercer alcalde detingut entre les dotzenes de persones perseguides per la justícia. El que no explica són les condemnes com la de Vila-real, que no ha estat tan espectacular perquè no hi ha detinguts però que ve a alimentar el sentiment de corrupció generalitzada. La premsa alemanya també en va plena.

28 comentaris a Ampli ressò mediàtic dels fets de Mallorca

 1. Rocatallada on 29 novembre, 2006 at 09:03

  Va quedar ben clar, en l’entrevista de na Terribas, que en Jaume Matas no assumia cap de les responsabilitats que, com a president, li tocarien. I que intentava carregar els neulers als altres partits polítics. Vista la manca d’ètica (i d’estètica) del president de les Balears, només hem d’esperar que la gent tengui prou seny com per no votar-lo les pròximes eleccions.

 2. esperança on 29 novembre, 2006 at 09:33

  Sí, com per no votar-lo a les properes eleccions. Però si a Andratx surten en defemsa del seu alcalde, dient que ja portava cotxes de luxe abans de ser-ho i que és un bon tipo i molt “campechano”. Aquest es torna a presentar i torna a guanyar. Tenen el que es mereixen i lo pitjor és que els hi dóna igual.

 3. juanalaloca on 29 novembre, 2006 at 09:38

  Heu vist mai cap polític del PP assumint res? No!Idò seguirem igual. Ara confiem en que la justícia i la fiscalia anticorrupció segueixin fins al final. A les Balears hi ha bacallà. Sabem que tants anys de PP han servit per anars’ho deixant tot lligat i ben lligat però …no tant!. A Eivissa, alerta! Aquest és un lloc molt petit i potser començarem a veure funcionar sa “llei pagèsa”. D’això a la camorra o la màfia hi ha ben poc. Lo que està clar és que el cas Cretu o els processos que hi ha oberts a Sta. Eulària i Sant Josep son evidències clares de … corrupció , delictes contra el medi ambient, tràfic d’influències o no sé a qué. Confiem en que desde el govern central es continui per la labor i d’una volta els cacics i mafiosos desapareguin del món de la política! …

 4. juanalaloca on 29 novembre, 2006 at 09:42

  Ah! Igualment pels corruptes de d’altres partits!

 5. Anònim on 29 novembre, 2006 at 10:00

  2-.

  1- Por ser alcalde no puede tener coches de lujo???? Es un impedimento????Si ya los conducia antes por tener dinero de sus negocios, que problema hay?????

  2- Si la gente esta contenta con él, no se demuestra de lo que se le acusa, y vuelve a ganar las elecciones, sera porque no lo ha hecho tan mal y te recuerdo que mal que te pese estamos en democracia, y gobierna a quien el pueblo vota. O eres tu mas inteligente que toda la gente que vive en Andraitx. Hablas de él sin conocerlo, y criticas a la gente que si lo conoce y lo defiende. Esto se llama ser demagogo. Y no eres nadie para decidir lo que se merece o no el pueblo de Andraitx…..

 6. Ara mes que mai, força PP(Virtudes Marí alcaldessa d´Eivissa) on 29 novembre, 2006 at 10:09

  Si n´hi ha d´alcaldes es perque la gent a n´aquestes illes son del PP i vosaltres (es a dir quatre gatets mal criats) ho voleu canviar i això es impossible. Aixi que Força PP per molts d´anys i no volem Pacte que ens destrosi el turisme com va fer na Pili & Mili al seu dia.

 7. Anònim on 29 novembre, 2006 at 10:14

  ÉS EL MOMENT DE MATXACAR ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ AMB CARTES, I MAILS, PERQUÈ REVISIN EL TEMA DE LES CARRETERES (PER COMENÇAR)A EIVISSA. FINS I TOT EL TOMATE TROBARIA ALGUN TEMA D’INTERÈS,SI S’HI POSA…

 8. Nuredduna on 29 novembre, 2006 at 10:58

  Al ara mes que mai, per què no deixas de dir beneitades i et dediques a fer coses més productives?
  La gent està cansada de gentussa com aquest batle que s’aprofita de la gent per fer-se ric, clar tu això no ho entens, com ets pepero has de defensar als corruptes que curiosament tots solen ser del PP.
  En Matas deu tenir molt que amagar i no deu dormir als vespres pensant que sortiran més i més corruptes amics seus.
  Força saps quina és la vostra politica, fer-vos cada vegada més rics i llevar tot el pogueu als treballadors i a la gent més humil.
  Vinga que s’us veu el plumero a tots.

 9. raspputin on 29 novembre, 2006 at 11:52

  en marbella tambien estaban contentos con julian muñoz.
  corruppcion por toda españa es lo que nos han dejado.
  ahora, que farde de coches. los ppoliticos en vez de mirar por el pueblo ,el pueblo los tiene que vigilar. pero bueno ,ahora andraitx ya es mas famaso, gracias a su alcade ,saliendo esposado hacia un coche que no era el suyo.
  ahora tendra pension completa.

 10. castigat sense pati on 29 novembre, 2006 at 12:14

  Al numero 5,

  Tus comentarios me recuerdan a un documental que vi sobre Pablo Escobar, el mayor narcotraficante que hubo en Colombia felizmente asesinado por la policia.
  Pablito se dedicó a hacer campos de futbol, polideportivos, compró televisiones y daba dinero a la gente pobre. ¡¡¡Todos encantados!!! Con una pequeña excepción… los millones de familias con miembros muertos por las drogas.

  Entre Pablo Escobar y los Alcaldes corruptos la unica diferencia que tiene es con que obtienen el dinero. Unos con drogas y los otros con ladrillos. ¿Por que los defiendes?

 11. amb seny! on 29 novembre, 2006 at 12:23

  6 es problema amic no es que siguen des pp, això es una democràcia que tothom accepta, es problema és que son CORRUPTES…

 12. esperança on 29 novembre, 2006 at 15:06

  Anonymus 5:
  no, bon al·lot tenir cotxes de luxe no és cap impediment per a res, el que passa és que és un insult a la gent honrada defensar en aquest individu dient que abans ja era ric i que totes les pressumptes il·legalitats que ha comés no han incrementat en res el seu patrimoni, que és això el que ve a dir aquest veí d’Andratx. I dic pressumptes, però per poc temps, perquè una assesora de l’Ajuntament ja ha començat a cantar i em sembla que vista la intel·ligència d’aquest , alcalde, proves en trobaran i moltes. Així i tot, no dubto que podria tornar a guanyar unes eleccions, amb personatjes com tu pel món…

 13. Anònim on 29 novembre, 2006 at 19:10

  13.

  Me he criado en Andraitx, y te puedo asegurar que conozco a la gente de alli mucho mas que tú. No te preocupes que yo tampoco lo voy a votar, pero tambien te aseguro que no votare a la izquierda de alli. Por cierto???? Al lado de Andraitx hay un sitio que se llama Calviá que tuvo una excelente alcaldesa socialista llamada Margarita Najera, que fue muy buena hasta que la pifio, o no nos acordamos del caso Makiavelo, del chalet de su marido, de los terrenos de Santa Ponsa……….tenemos la memoria muy corta, no digo que lo que hay alli ahora en el ayuntamiento me parezca mejor, estoy seguro de que no, pero siempre mirais hacia el mismo lado y hay que ampliar miras y te daras cuenta de que todo es lo mismo con diferente color…….

 14. Libertario on 29 novembre, 2006 at 19:12

  castigat sense pati, ¿cómo te metes de esa forma con los traficantes de droga?
  Simplemente ejercen su derecho al libre comercio, igual quienes les compran las drogas.
  No mezcles la corrupción política, siempre ligada a la coerción estatal, con el noble oficio del comercio.

 15. juanalaloca on 29 novembre, 2006 at 19:32

  14, Sólo miramos para el lado dónde hay porque el vacío es muy aburrido. Como estas islas han estado, y siguen estando en manos del PP desde SIEMPRE ( excepto un lapsus de 4 añitos ) pues he ahí el quid de la cuestión. Corruptos , por desgracia, los hay de todos los colores, ahora bien , no voy a disculpar lo actual porque en el pasado no sé quién hizo no sé qué, ¿ vale?. Simplemente es hora de que los delitos se castiguen: Cañellas, Presidente del Govern Balear no pagó en su momento porque SU DELITO había prescrito. INTOLERABLE!!!. Y vamos a ver qué tal los jueces d por aquí. Ya sabes en Marbella también absolvían y resulta que ahora son también ellos los que están en la cárcel…

 16. diogenes on 29 novembre, 2006 at 19:50

  Expansión,martes 28 noviembre 2006
  LA ONU TILDA DE ESCANDALO NACIONAL LA CORRUPCION URBANISTICA.
  La opinión de la ONU sobre los continuos casos de corrupcion en España está clara-se trata de un escándalo nacional.Además el descontrol de la recalificaciones de terrenos realizadas por los ayuntamientos-está directamente vinculado con que no había ningunareglamentación en las políticas del mercado de la vivienda-segun denunció ayer el responsable de esta materia de Naciones Unidas,Miloon Kothari,durante su gira por España para analizar las dificultades en el acceso al mercado inmobiliario.
  La ONU se posiciona así frente a quienes consideran que es necesaria una reducción de la intervención legislativa de las Administraciones Públicas para abaratar el coste de los pisos.
  Para Kothari,el análisis del mercado en España refleja una situacion adversa,ya qye -un gran porcentaje de la población no tiene acceso ala vivienda en venta por su precio y tampoco tiene incluso dinero para alquilar-.Por eso,adelantó en una entrevista a Efeque propondrá al Gobierno-tener suelo para fines sociales,controlar la especulación y garantizar una vivienda- a los grupos sociales más vulnarables a la hora de comprar un inmueble,como los inmigrantes y etnias minoritarias,los jóvenes,las personas mayores,las madres solteras o las víctimas de malos tratos.
  PROMOTORES Naciones Unidas apostó por -hacer a los grandes promotores también responsables de la tarea de facilitar el acceso a una vivienda digna a los desfavorecidos-ya que -ha habido un proceso acelerado de construcción de vivienda libre y muy poco compromiso de construir viviendas protegidas o de alquiler-.
  En su opinión,la situación en España se debe a – una cierta incoherencia entre la política económica y la social y el nuevo Gobierno,evidentemente,está intentando invertir las consecuencias negativas de estas políticas-.

 17. esperança on 29 novembre, 2006 at 21:29

  Lo que pasa 14 es que me repatea ver como la gente se refiere a este personaje como “un buen tío”. Será todo lo buen tío que quieran pero está acusado de delitos muy graves y al menos podrían tener la decencia de callar si no quieren decir nada malo de él, por respeto a su pueblo al menos. Y, no lo dudes, si fuese de cualquier otro partido yo no saldría en la tele defendiéndole. Esta es la gran diferencia, que los votantes de derechas parece que no se crean dignos de que les represente gente honrada, que ya les va bien mientras el alcalde sea campechano y les de dos palmaditas en la espalda y les salude por la calle, con esto ya es un buen tío y se merece todo su respeto, aunque se dedique a blanquear capital y a dar sobornos a diestro y siniestro.

  Por cierto ya que te has criado en Andratx (esto va sin segundas eh) ¿cómo se escribe, “Andratx” o “Andraitx”, es que yo lo he visto siempre sin la i y ahora veo que algunos lo escribís con ella.

 18. esperança on 29 novembre, 2006 at 21:32

  Lo que pasa 14 es que me repatea ver como la gente se refiere a este personaje como “un buen tío”. Será todo lo buen tío que quieran pero está acusado de delitos muy graves y al menos podrían tener la decencia de callar si no quieren decir nada malo de él, por respeto a su pueblo al menos. Y, no lo dudes, si fuese de cualquier otro partido yo no saldría en la tele defendiéndole, aquí algunos queremos que todos los que se pasan las leyes por el forro tengan su merecido, sean del partido que sean. Esta es la gran diferencia, que los votantes de derechas parece que no se crean dignos de que les represente gente honrada, que ya les va bien mientras el alcalde sea campechano y les de dos palmaditas en la espalda y les salude por la calle, con esto ya es un buen tío y se merece todo su respeto, aunque se dedique a blanquear capital y a dar sobornos a diestro y siniestro.

  Por cierto ya que te has criado en Andratx (esto va sin segundas eh) ¿cómo se escribe, “Andratx” o “Andraitx”?, es que yo lo he visto siempre sin la i y ahora veo que algunos lo escribís con ella.

 19. jijiji on 29 novembre, 2006 at 21:38

  Perfecta Nuredduna tu síntesis de lo que es la política del PP.

 20. Ràdio Uc on 29 novembre, 2006 at 23:30

  Diogenes hay un video de Miloon Khotari (“Es muy evidente para mi que la crisis en España es mucho mayor de lo que yo había imaginado”) relator de la ONU en la web de http://www.dvactivisme.org/
  Estas fechas de navidad serian para liarla, con lo del tema de la vivienda y la caminada antiautopista per Eivissa- ya sabes aquello de la acción directa + divulgación planificada bien hecha. Abrazos y traeme carteles.

 21. Anònim on 30 novembre, 2006 at 00:04

  Home, si ets prou corrupte pots arribar a tenir tot un poble content i guanyar les eleccions de tants de favors que et deuen. L’única manera de treure un alcalde així i posar ordre és enviar la policia.

 22. Ràdio Uc on 30 novembre, 2006 at 02:05

  El 1 de diciembre es el dia mundial contra el sida. El dia 25 del mismo més podria ser el dia mundial contra la corrupción.

 23. Ara mes que mai, força PP(Virtudes Marí alcaldessa d´Eivissa) on 30 novembre, 2006 at 08:00

  Radio Uc;

  El 25 es el Nacimiento de nuestro querido Señor.No comprometas mas a la iglesia.

 24. antisistema on 30 novembre, 2006 at 08:10

  Radio UC que poca verguenza tienes. y puestos a crear festividades propongo que el día de la corrupción sea el 1 de mayo, visto como sindicatos y partidos políticos traicionan cada vez más a los trabajadores.

  Ara mes que mai forza PP, la iglesia esta comprometidisima, equivocada, pero comprometida con un partido lleno de caspa y ambiguedades como el PP, aunque ahora le hace guiños a los laico-abortistas-progays-proinmigracion-antiespaña de ciutadans, partido de la ciudadania.

 25. Anònim on 30 novembre, 2006 at 08:57

  EsperanÇa, hay gente que lo escribe con la i y gente que no. He visto carteles escritos de las dos maneras.Me he acostumbrado a escribirlo con i, pero no se decirte que es lo correcto.

 26. Anònim on 30 novembre, 2006 at 12:54

  És el moment de presionar perquè, per inèrcia, surtin a la llum coses que per als illencs són òbvies, però potser des de fora no es veuen tant. Treballar perquè per les eleccions tothom estigui al seu lloc, i tingui el que es mereix.

 27. Ràdio Uc on 30 novembre, 2006 at 17:51

  25 – antisistema
  Hi ha un grup de gent que està treballant sobre la idea de fer una sucursal d’Indymedia (col·lectiu de mitjans de comunicació independents) a les Illes. Si tu tens una mica de vergonya, et podries apuntar. Sobre el 1 de maig no et dic que no tenguis raó, pero per a aquesta festivitat sense cap dubte es millor cel.lebrar-la a l´hivern, temps de sembrar i no de recullir. L´esglesia que es fassi fotre.
  Mira-ho que som pepetes a eivissa.¡

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent