Expropiacions il·legals, també a Sant Mateu?

28 novembre, 2006
By

El PP té mala pata amb el tema de les expropiacions aquesta legislatura. Aquest cap de setmana hi havia una carta a la premsa que és una llàstima que no hagi motivat una investigació periodística. La carta en qüestió es refereix a la construcció del centre cívic de Sant Mateu suposadament sobre uns terrenys de propietat privada sense que s’hagin expropiat legalment. Les nostres fonts al poble ens conten què ha passat.
Segons ha pogut saber Eivissa Confidencial, el terreny on s’està edificant el centre cívic (obres inaugurades amb tota la parafernàlia per Pere Palau fa algunes setmanes) és de propietat privada, encara que els amos permetien el seu ús per part l’església des de feia temps. Ara el bisbat sembla que l’ha cedit com si fos propi, sense que les administracions hagin comprovat que realment era seu. Els legítims propietaris han portat el cas els tribunals denunciat l’expropiació il·legal del seu solar.

16 comentaris a Expropiacions il·legals, també a Sant Mateu?

 1. Anònim on 28 novembre, 2006 at 09:31

  Allí no s’hauria de tocar ni una pedra fins que es resolgui el tema de la propietat… “Con la Iglesia hemos topado”

 2. expropiat on 28 novembre, 2006 at 09:53
 3. Anònim on 28 novembre, 2006 at 09:58

  Idò, que la família doni la cara en una roda de premsa i que denunciï el cas perquè és indignant el què ha passat. Vaig llegir la carta, però era fluixa i pareixia que demanava perdò per discrepar.
  No, família mateuera, sortiu i denunciau aquests…

 4. Anònim on 28 novembre, 2006 at 10:02

  Qui us ha dit que no n’hi ha hagut d’investigació periodística? I si el resultat de l’investigació és que el veí no té raó? Parlau amb la gent de Sant Mateu i preguntau, allí tothom sap si en Tonió té raó o no.

  Nota d’EC: I no creus que qui té la raó hauria de decidir-ho el jutge i els periodistes limitar-se a informar del conflicte, almenys de moment?

 5. Anònim on 28 novembre, 2006 at 10:28

  A Eivissa sempre protestant amb boqueta de pinyó, com si no es pogués queixar ningú. Fotre, si és veritat, que ho diguin clarament, i que no es deixin fonyar!

 6. Anònim on 28 novembre, 2006 at 10:31

  Això recorda lo de Ca ses Castellones. Un va obtenir llicència per enderrocar, va construir i al final el jutge va dir que el solar era del vesí.

 7. jo també som l'amo on 28 novembre, 2006 at 17:48

  Si això és molt fàcil.
  Si en Tunió és l’amo que aporti s’escritura de propietat.
  Podrà????
  És falsa l’escritura de propietat aportada pel Bisbat??
  O més bé és l’unica i per tal la bona.

 8. Johny on 28 novembre, 2006 at 18:47

  Segons tenc entén, sa família d’en Tunió va cedir al capellà de Sant Mateu, quan hi havía un capellà que es dedicava exclusivament a aquesta parròquia (i no com ara, que ho fa nomès a temps parcial), perque poguès sembrar la terra i poguès menjar. D’alguna manera, el que va ser cedit, el bisbat s’ho ha prés com a propi.
  També penso com el núm. 7 i crec que tot es resol comprovant les escritures.

 9. jo també som l'amo on 28 novembre, 2006 at 19:30

  Na margalida i es de can Tunió, així com tot Sant Mateu, saben perfectament que no tenen cap dret damunt sa propietat.

  Ho varem comprovar abans de res, visita al Bisbe, converses, conveni, projecte, exposició pública, adjudicació, .. i varen callar. No varen presentar cap al·legació ni impugnar devant el registre de la propietat, ni al jutjat, ni res.

  I ara que ja han começat les obres escriuen una carteta as diari,…

  Venga ja.

  Si tinguessin el mínim dret ja haurien denunciat des d’un principi la usurpació de la seva pretesa propietat.

  Pero en cartetes ….

 10. Margarita Riera on 28 novembre, 2006 at 21:41

  com a resposta a alguns dels comentaris voldria fer saber que aquesta parcel·la, en el registre de la propietat, està a nom de la família Tunió i que nosaltres des del primer moment ho varem posar en mans de la Justícia amb el procediment oportú.Molt aviat tot això sortirà a la premsa en detalls.

 11. Anònim on 28 novembre, 2006 at 23:01

  ANIMO MARGALIDA RIERA I FORÇA PER LA FAMILIA TUNIÒ.

 12. Un altre on 29 novembre, 2006 at 09:17

  Idò ja ho sentirem a dir…
  Sí que em pareix estrany que, ja que fa moltíssims anys que la parròquia no té rector resident exclussivament dedicat a ella, no hagin reclamat molt abans, donat l’evident valor dels terrenys.
  Per altra banda, tenc entès (i ben entès), que la parcel·la fou una deixa testamentària (allà pels inicis del segle XIX) d’algun avantpassat o parent de lluny dels que ara reclamen. Encara que així no fos (que ho és), la propietat per part de l’Església, indiscutida i públicament reconeguda per més d’un segle ja ho diu tot.

 13. Na Catalineta Forca on 29 novembre, 2006 at 11:27

  Margarita, als “entendidillos” peperos que s´han colat per aquí ni cas. Em consta que ja fa temps que estau en tràmits judicials i que al final tot surtirà com ha de ser. No et conec, però et dono l´enhorabona per no fer el que massa gent fa a aquesta illeta, que és aguantar els abussos i baixar el cap. Molts d´ànims i endavant!.

 14. ya ni ha prou on 30 novembre, 2006 at 19:04

  A mes de qui sigui o no propietari, miran el P.G.O.U. de Sant Antoni amb semble que “Sa tanca den Mosenya” on se está construint el Centre está senyalada com zona verda.
  Amb consta que hi ha zona urbana edificable sense ver de utilitzar la zona en que se está construïnt.
  Si no es així es que estic etivocat.

 15. Anònim on 5 desembre, 2006 at 20:17

  Y el Obispado ¿qué dice?

  No sabe. No contesta. No se ponen al teléfono.

 16. Un altre on 11 desembre, 2006 at 08:34

  Ala, idò, llegiu el Diario d’avui i sapigueu com estan fetes les coses. Abans de parlar, informau-vos bé, redefotre!

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent