Torna la campanya per la “carretera de la mort”

28 agost, 2006
By

A finals de juny va morir atropellat un jove escocès a la carretera de Sant Antoni. Ara sembla que la seua família s’ha posat en contacte amb el diputat britànic que va impulsar la campanya demanant millores a la via i que va aconseguir que el primer ministre Tony Blair la fes seua. Aquest polític s’hauria compromès a reactivar la seua campanya tot i ser conscient de l’existència del projecte d’autopista Vila-Sant Antoni.
Aquesta campanya mai havia demanat l’ampliació o el desdoblament de la carretera, sinó que sempre es va centrar en els atropellaments. Malgrat tot, les gestions del govern britànic s’han utilitzat per a defensar la necessitat del projecte que s’està executant. Ara, com a resultat d’aquest projecte, la carretera és més ampla (és a dir, més perillosa per als que la travessen) però no s’ha pres cap mesura efectiva per a evitar que els joves caminin per la carretera de nits posant en risc la seua vida i la seguretat del trànsit.

43 comentaris a Torna la campanya per la “carretera de la mort”

 1. Anònim on 28 agost, 2006 at 09:39

  Qui s’apunta a escriure-li una carta a aquestos polítics anglesos per informar-los de la manipulació que es fa aquí de la seua campanya? Algú com es diuen?

 2. Juan Manuel Grijalvo on 28 agost, 2006 at 09:48

  No es pot prendre cap mesura per augmentar la seguretat dels vianants. La carretera s’ha pensat exclusivament per a cotxes privats i de lloguer, camions i autobusos de “transfer”, és a dir, per als tràfics d’interés “general”.

 3. Anònim on 28 agost, 2006 at 10:25

  Si, carretera de la mort si vas torrat, drogat, passes d’un costat a l’altre de la carretera quan et dona la gana….

 4. vaig nig on 28 agost, 2006 at 10:38

  al num 2. juan manuel grijalvo
  no entiendo muy bien porque te refieres a los autobuses de “transfer” como de “interes general”. agradeceria explicacion.

 5. Anònim on 28 agost, 2006 at 10:39

  No es pot anar caminant, no es pot anar amb bicicleta, no hi ha un transport públic com cal… si a tot això li afegim que van de droga fins a les puntes del cabell, no és “normal” que hi hagi atropellaments?
  El Govern hauria de fer cas a tota la gent que s’oposa a les autopistes i els diputats britànics s’haurien d’informar millor abans de parlar a més d’educar millor als seus súbdits.

 6. Anònim on 28 agost, 2006 at 11:03

  I si feim també hotels sense finestres pq no caiguen quan van gats???

 7. Txema Retortillo on 28 agost, 2006 at 11:56

  A ciertos politicos ingleses, siguiendo la tradicion establecida desde hace años por ” La Perfida Albion ” no les gusta que sus subditos vengan a Ibiza en particular y a España en general, asi que aprovechan lo que sea para criticar. ¿ Acaso no es sabido que por las autopistas, esta prohibido la circulacion de peatones por los arcenes Y/o cunetas? aparte de bicicletas.¿ cuando se ha visto una autopista en la que circulen bicicletas y ciclomotores? ¿ pero que cachondeo es este? Desde luego, nos han visto cara de primos, y nos va a costar mucho que nos tomen en serio. Ademas de quedar como sucios y ladrones, solo nos faltaba que nos achaquen que matamos a ” inocentes peatones ” por las carreteras. ¡ Ah! se me olvidaba, tenemos tan ” mala leche ” que empujamos a la gente y los tiramos por la ventana. Desde luego, lo que hay que aguantar para vivir de este ” exquisito turismo “. Yo le diria al Sr. Blair que estaria encantadisimo de que promulgara una ley por la que se prohibiera a los subditos de su Graciosa Majestad desplazarse a territorio español. ¡¡¡¡ que pena !!! perderse tan educados, adinerados y cultos clientes.

 8. amb seny! on 28 agost, 2006 at 12:00

  i clar hi ha que fer fonts que tinguen tres metres de fondaria per si a un guiri li dóna per tirar-se dins de cap…
  AMB SENY QUE A VEURE SI EN BLAIR ES QUEIXA DE QUE SES FONTS SON POC PROFUNDES…!!!!!

 9. Maria "Oliveres" on 28 agost, 2006 at 12:59

  ¿Algú sap si hi ha algun acte previst contra sa depuradora de Jesús?

 10. Can Bernadet on 28 agost, 2006 at 13:20

  Carrils per bicis jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
  Jo no em vull suicidarrrr! Si tan segures són que comencin en Tarres per Vila i en Palau per les autopistes cada dia a fer el passeiget amb la bici i després paralarem o anirem a Santa Creu. RIP

 11. Anònim on 28 agost, 2006 at 13:51

  Claro, para que los queremos, si solamente son turistas, echemolos a todos, cerremos nuestros negocios, vivamos sin dinero y volvamos a plantar patatas..si vamos sobrados…….Ni de calidad ni sin calidad, con los comentarios despectivos que solemos hacer ultimamente no va a querer venir nadie. Y eso de acusar a un chico que ha muerto atropellado de ir drogado, bebido y no se cuantas cosas mas sin tener una sola prueba, dice mucho de lo radicales que podeis llegar a ser. Es verdad que esto suele ocurrir en Ibiza, pero generalizar de esta manera e individualizar sin saber en este caso me parece muy grave. Nos guste o no nos guste asi como hemos planteado el turismo en nuestras islas, cuante mas gente venga, mejor.

 12. Eivissa versus Ibiza on 28 agost, 2006 at 13:56

  Passo de discoteques i de desdoblaments.Per anar a S.Anthony o en aquest cas a Sant Agustí des Vedrà(no des Cubells), AVUI agafaré sa carretera de S.Josep i m’en aniré a disfrutar amb es meus amb Pota Lait.

  Aixó són festes fetes pes poble i no la merda d’actes oficials que programen es regidors des PP que aborreixen fins i tot a ses ovelles.

  Visca Sant Agustí i s’Eivissa auténtica!!!!

 13. Anònim on 28 agost, 2006 at 14:27

  nº 11

  Al meu comentari nº 3 no he acusat a aquest jove que per desgràcia va morir de anar borratxo o drogat, ja que és un fet que desconec, si no a descriure una situació que per desgràcia succeix a Eivissa com tu mateix reconeixes, una situació que per desgràcia sol tenir consequències tristes.

  Els politics britàncis penso que haurien de reflexionar també sobre la manera en que venen a divertir-se a Eivissa els seus joves.

 14. Anònim on 28 agost, 2006 at 15:10

  11: ho sento, no puc estar d’acord amb tu amb això de “cuanta mas gente venga, mejor”. Alguna vegada s’ha de dir prou. Coneixes la frase que diu “tants en vengueren que de casa ens tregueren”? Ah, la saviesa popular…
  Si estic d’acord, en canvi, en que no és bo generalitzar amb això de que són tots uns borratxos i drogats; no obstant tampoc s’ha d’amagar que aquest problema existeix i és greu. S’han de cercar sol·lucions des de les forces de l’ordre, però també des dels paisos d’origen.
  Per cert, jo sembro patates i t’aconsello que ho provis, a veure si així deixes aquest aire catastrofista i de suficiència (i molt bones que es fan, les patates, a terra eivissenca)

 15. Anònim on 28 agost, 2006 at 15:35

  Epicentro de la droga, a pasado de niña bonita a puta del mediterraneo.
  Masificación en todos los sentidos,una esencia que solo sobrevive en el norte de la isla.
  1. ¿Estamos de acuerdo los ibicencos?
  2. consecuencias que nos toman por sorpresa, pero,¿no vamos a hacer nada por cambiarlo?¿nos gusta así?
  Para cuando una encuesta bien planteada?

 16. atmellers amb flors on 28 agost, 2006 at 16:00

  Por lo que me contaron el sabado hubo un accidente mortal de un ciclista por la carretera de santa Gertrudis en la recta de can Pau.Es muy triste cuando hablamos de coches, carreteras ,ciclistas ,peatones en esta isla es caòtica la situaciòn en verano.Salir en bici ,moto ….es jugarse la vida.Los polìticos no se preocupan de la seguridad,solo de hacer autovias desproporcionadas para nuestra Isla.MAS VELOCIDAD,MAS CONSTRUCCIÒN,MAS TURISTAS,MAS CARRETERAS,MAS PUERTOS,MAS…….SE LES OLVIDA QUE SOMOS UNA ISLA Y NO CABEMOS.

 17. Maria "oliveres" on 28 agost, 2006 at 16:40

  Escoltau:he anat a dos manifestacións fer a evitar que facin ses destroces de ses autopistes.Fa un parell de díes que estic intentan trobar gent per intentar bloquejar sa depuradora en es cor de ses feixes.Soc una afectada amb sa meu família, i lo únic que he trobat ha sigut un que me diu “que si soc en Vilás¿?”, un altre que me diu que si “estic intentan enrollar¿?”…¿Ens estam tornan locos?
  ¿Es que a ningu li importa sa depuradora?
  ¿Domés se prenen mesures contra lo que fa un partir concret?Jo no sé si es competéncia d´uns o d´altres, domés sé que no m´agrada aquest silenci i que em sento molt decebuda amb sa gent.

 18. Anònim on 28 agost, 2006 at 17:11

  Si alguien puede aportar datos sobre el accidente mortal de un ciclista en Santa Gertrudis,se lo agradeceria.

 19. amb seny! on 28 agost, 2006 at 17:12

  desde luego tengo muchisimo respeto a los muertos,pero yo no me creo que por ejemplo estos turistas que se tiran por las ventanas de los hoteles creyendo saber volar solo hayan bebido coca-colas…

 20. amb seny! on 28 agost, 2006 at 17:19

  a maria “oliveres”
  pero si las feixes estan protegidas, no creo que puedan poner alli la depuradora, puedes dar mas información….

 21. GUIRIÇENCA on 28 agost, 2006 at 17:54

  Me parece mentira k todavía no se haga nada por solucionar el problemon k tenemos cn el agua en la isla…
  1º xk nose separa el agua pluvial del alcantarillado con la falta k tenemos y se embalsa y depura posteriormente para consumo humano etc..??’
  2º Xk nose recoge el agua k se pierde de los torrentes y se aprovecha para consumo humano..???
  Força Eivissa!

 22. feixer on 28 agost, 2006 at 17:57

  (17): No es farà cap depuradora dins ses Feixes. No dins l’àrea protegida.
  Entenc molt bé la teua indignació si ets afectada però no veig que sigui un esccàndol que ens afecti a tots.
  Personalment pens que és indignant que obliguin l’ajuntament a fer la depuradora dins el municipi, quan no es pot posar enlloc que no molesti.

 23. quasipagesagain on 28 agost, 2006 at 18:09

  Estic fins als collons de veure com cuand hi ha
  cua amb un sol carril de sortida, tots es col.locan pacientment aixi com van arriban hi ha algun
  H. P. (*) que avança per el carril buit i al final vol passar devant a tots els de la cua, (aixo els de trafic no hi fan res?), sol esser una classa de gent que sol anar amb uns cotxes determinats.

  (*) H.P. vol dir “Hermano Picaron”

 24. Juan Manuel Grijalvo on 28 agost, 2006 at 18:25

  Att. Vaig nig:

  Definición de interés “general” (observa la posición de las comillas):

  Es cualquier cosa que interese a los que cortan el bacalao. En el caso que nos ocupa, vender coches, alquilar coches, transportar mercancías en camión y mover turistas en autobuses entre el aeropuerto y los hoteles (eso es el “transfer”). Si esos mismos turistas pretenden ir en autobús a cualquier parte, se encontrarán con un transporte público que los dirige inexorablemente a “la mejor alternativa”, que es… alquilar un coche, cómo no.

  En el caso de Sant Rafel, basta ver la diferencia de presupuesto entre el famoso túnel y las paradas de autobús.

  Es así de simple…

 25. Juan Manuel Grijalvo on 28 agost, 2006 at 18:30

  Att. Txema Retortillo,

  Como decía aquel otro, yo no puedo opinar sobre los ingleses porque no los conozco a todos. De los que sí conozco, te puedo decir que son unos caballeros que deploran sinceramente las conductas de algunos de sus compatriotas por aquí. Conductas que no se dan allí, o por lo menos, no en la medida en que se dan aquí.

  Planteado el problema, busquemos soluciones menos drásticas… ¿Qué se hace allí que no se hace aquí?

 26. Txema Retortillo on 28 agost, 2006 at 19:33

  Apreciado Juan Manuel.
  Si relees mi post veras que no critico al pueblo ingles en general, sino ” a ciertos politicos” y a una parte del turismo que viene a Ibiza, estas personas, son un pequeño grupo de ” graciosos” que tenemos la desgracia de sufrir. No creo, y lo siento de veras que podamos hacer nada para variar y normalizar determinadas conductas, producto de una educacion y de una sociedad que como la nuestra esta en crisis. Yo solo me niego a aceptar que dichas conductas sean ” exportadas” por ciertos individuos, me da igual que sean ingleses que polacos, que…..españoles.Y utilizando la excusa del verano, vacaciones, pais diferente hagan de ” su capa un sayo “.
  Esta isla y en general cualquier lugar de esparcimiento o turismo esta para relajarse, descansar y vivir unos dias fuera de la rutina y el stress, el concepto que tienen una gran mayoria de los que nos visitan es otro: Alcohol, drogas, sexo inseguro, peleas, gritos y gamberradas varias, acxompañadas de un abusivo uso de discoteca y after-hours, y esto a mi y a muchas personas mas no nos gusta, tenemos tambien derecho a nuestra tranquilidad, a nuestra seguridad, a dormir sin sobreesaltos, a que nuestros hijos no tomen por modelo estas actitudes, para resumir: que nos respeten, ellos, los tour operator que saben lo que nos envian, los empresarios hoteleros que solo piensan en sus ganancias egoistamente a costa de otras cosas y porque no, a los gobiernos de estos paises, que a sabiendas de que aqui y en muchos lugares hay esto, cacarean como gallinas ofendidas por boca de cuatro resentidos en cuanto ven cosas como inseguridad, accidentes etc, sus nacionales son en mucha medida de tales fallos en el sistema y quieren encima cuatro periodistas y cuatro politiquillos echarnos la culpa a nosotros.
  Deben estar muy tranquilos en ciertas partes de el Reino Unido, Italia, y Alemania, por cuatro perras se libran de los gamberros y asociales, todos los veranos 2 ó tres meses.Deberian pagarnos una subvencion por aguantarlos, por que yo y muchos mas NO vivimos de ellos, a ver si queda claro de una vez.

 27. Portmanyí on 28 agost, 2006 at 19:47

  Al 16 i al 18: l’accident de Santa Gertrudis de dissabte no va ser un accident de tràfic: el mort tenia antecedents cínics greus i va morir mentre practicava ciclisme i va caure. En cotxe que el seguia no el va tombar: li va caure a sobre. Ho sé de bona tinta i no dels corrillos de radio calle.

 28. anònim on 28 agost, 2006 at 20:32

  Maria Oliveres: Pots donar més dades d’on la volen posar exactament. Encara que visc a Jesús no ho sé.

 29. Juan Manuel Grijalvo on 28 agost, 2006 at 21:37

  Bueno, yo no tengo la solución para el turismo de “desmadre”. Me conformaría con poner en marcha algo que diese cuenta del aumento de la demanda de movilidad. Ya sería mucho que llegáramos a estabilizar el número de automóviles en circulación. El transporte público, tal como lo conocemos hoy, es un invento británico. En cuanto a los automóviles, todo sería más fácil si abandonáramos esta práctica inexplicable de circular por la mitad derecha de la carretera.

 30. Na Maria on 28 agost, 2006 at 21:56

  Molt bé nº 6. Y francamente me tienen sin cuidado todo aquel inglés que se “caiga” de ventana o similar, tambien el que cruza por sus “narices” cuando y por donde le da la gana y en general todo inglés drogota, alborotador, irrespetuoso, y demas calificativos que podeis añadir a vuestro gusto, pa esta mierda no necesitamos buenos cubos, se lo buscan y si Blair realmente se preocupara por ellos no permitiria las campañas publicitarias que orientan a estos “buenos chicos” a venir aqui de vacaciones en el plan que vienen si me importa Mi isla, Mi gente y el no poder ir a manifestarme hoy a S. Agustin

 31. Ara mes que mai, força PP on 28 agost, 2006 at 22:26

  18;

  Culpa del PP, eso seguro.

 32. Independentista on 28 agost, 2006 at 22:57

  A ara més que mai força PP, llegeix es cumentari nombre 27 i alomillor t’enteres d’algu i deixa de fer discòrdia que amb aixó sou uns experts valtrus

 33. te lo juro on 29 agost, 2006 at 00:51

  a txema, pero en esta isla hay alguine que no viva del turismo? quien? no me digas eres politico y vives robandonos a todos los que vivimos del turismo

 34. amb seny! on 29 agost, 2006 at 01:08

  mmmmm m´han dit que hi havia molta por i molta guardia civil a sant agusti, no volien deixar passar pancartes ni antiautopistes dins es poble, això ja es ridicul, això atenta contra es drets constitucionals fonamentals….
  AMB SENY AMB SA POR, NO VOS CAGUEU DAMUNT!!!!!
  s´ha acabat sa tranquilitat i menjar orelletes i bunyols i fer rialles, sa gent no vos vol… dimissions ja!!!!!!

 35. Txema Retortillo on 29 agost, 2006 at 07:32

  Para 33.
  Apreciado Sr. Aunque no debiera le comunico que me gano la vida a traves de >Internet y y NO VIVO DEL TURISMO,ni con nada relacionado con ello, ni de lejos, todos mis asuntos podrian realizarse desde otras partes por lo que me considero capacitado para hablar en consecuencia.
  Como debiera comprender soy una persona muy inteligente y hace años comprendi, que no podia depender de empresas, personas e instituciones dedicadas a dicha actividad, el tiempo me esta dando la razon y me la dara mas. Mis 38 años residiendo en esta isla me otorgan el poder de decir estas cosas y otras mas que ire diciendo, mal que le pese a algunos.Por cierto los pueblos tienen los politicos que se merecen, como casi todas las cosas, no es hora en estos momentos de intentar ” pasarles la bolita”, han sido elegidos por la mayoria y suelen ser un fiel reflejo de sus votantes, asi que si se les llama ladrones y demas ” florituras” podemos creer por una sencilla regla de tres que son los votantes, como no quiero llamarles eso, diremos que han sido muy descuidados en sus ideas, muy egoistas en sus conceptos y muy poco informados. El dinero trae la prosperidad, en este caso a manos del turismo, pero tambien trae la dependencia a ciertos modos de pensar y actuar, las consecuencias estan a la vista y esto solo es el principio…..El principio del fin.

 36. Blas de Lezo on 29 agost, 2006 at 07:33

  txema no trabaja, ya que está aquí todo el santo día. Sólo hay que ver las diversidad horaria de sus comentarios.

 37. Vedraner on 29 agost, 2006 at 08:32

  Maria “oliveres;
  El problema es que no dius la veritat ni mol menys, es aquest el teu problema. Es totalment fals el que dius de que la deuradora es posara al cor de ses Feixes. Pots estar en contra de la seva ubicació, pero intentar escalfar l’ambient diguent mentides no esta be.
  Sobre la seva ubicació al diari de Ibiza, ha sortir ja en 2 ocasion i amb tot detall la ubicació amb planols i fotos. La zona de ses feixes no queda ni molt menys afectada.

 38. anònim on 29 agost, 2006 at 08:56

  Maria Oliveres: El que hauries de fer és demanar explicacions a Paco Badia, president de l’Associació de veïns 8 d’agost perquè ara, després de 3 anys, surt a protestar per la ubicació de la nova depuradora, quan ha estat 3 anys callat com una rata sense protestar per la pudor espantosa que fa la depuradora actual i perquè el Govern no trobava bé cap solar dels que l’oferia l’Ajuntament. Quan la merda vesa per tots els costat a totes les bandes de l’illa, el Govern, únic responsable donava la culpa només a l’Ajuntament de Vila. Mentrestant, Paco Badia callat. L’excusa era el solar. Idò ara ja el tenen.

 39. Maria "Oliveres" on 29 agost, 2006 at 16:50

  37.-Escolta:no es ni molt menys sa meva intenció enfadar-vos,pero ¿com pots dir que vull “escalfar l´ambient” o “dir mentides”?
  Sa depuradora, segons es Diario de Ibiza, s´ubicarà entre 8 d´Agost i Jesus, ben aprop d´un nucli residencial i sobre tot, ben aprop des humidal de Ses Feixes, que malgrat estiguin brutes, son un cor verd dins de sa ciutat.No entenc sa vostra reacció, sincerament.M´estau tractant com si vos donés ben igual lo que passi, sempre que no es pugui matxacar a l´adversari.Insisteixo:jo he anat a dos manifestacions per la protecció de l´illa i Jesús ara no es mereix que li donin s´esquena.

 40. de la marina on 29 agost, 2006 at 17:31

  Seria desitjable que els pares dels-de les joves anglesos-angleses que venen de festa a Eivissa els recomanassin civisme, moderació i respecte pel lloc on arriben. Que s’informin bé d’on van i què fan els seus fills. Sembla absurd que vulguin dissenyar els vials illencs en funció de les bestieses comeses pels seus descendents. La dreta local, amb la infàmia que els caracteritza, aprofita el dolor aliè i les propostes aberrants per justificar les barbaritats comeses i per cometre.
  En definitiva, si un illenc que va de visita a Gran Bretanya mor d’accident a una carretera, mai no se’ns acudiria escriure una carta al Primer Ministre per demanar-li un canvi a les carreteres britàniques. Se’n riuria de naltros. Idò, ídem de ídem.

 41. Txema Retortillo on 30 agost, 2006 at 13:50

  Al Sr. Blas de Lezo ( 16)
  Querido Sr.Txema Como indica en su Post trabaja por Internet y EN su CASA. Parece que ademas de no saber leerr es Vd. un ” poco envidiosillo” ¿ no? Tengo todo el dia para trabajar y para contestar sandeces parecidas.

 42. Vedraner on 31 agost, 2006 at 09:05

  I dale Maria:
  Sa depuradora no fara cap tipus de mal a ses Feixes (als veins es una altra cosa). Conec i molb bé aquest espai protegit. Així no diguis coses que no son reals. Primer que si estaven al cor de ses feixes, ara que estan ben aprop de l’humidal. Mira ses Feixes a es Prat de ses monjes abarca una zona que inclueix la totalitat del humidal. A mes, la zona protegida te un àrea de protecció periferica dissenyada precisament per garantir la protecció dels seus recursos hídrics i del conjunt del seu entorn. La depuradora es troba ben allunyada no sols de ses Feixes si no del seu entorn de protecció. Se ha de ser rigurós a l’hora d’afirmar segons que.

 43. te lo juro on 31 agost, 2006 at 20:31

  txema me gustaria primero de todo estoy contento que tu empresa de internet te reporte suficiente como para poder vivir perfectamente, una contradiccion en tu mail, no te va bien lo de los empresarios pero tu eres uno de ellos, la segunda, a quien le vendes tus productos de internet? lo ofreces aki en la isla? , tus clientes somos los ibicencos? , si lo somos recibes dinero del turismo aunque no te guste ya que como dije aki solo se vive de eso, ” salvo alguna excepcion “, en lo que si tengo que darte la razon es que por desgracia hay mucho falso por la calle que promulga unas cosas y luego vota otras, es una lastima que no vaya a votar todo el mundo, aunque las opciones que hay hoy por hoy en la isla son casi tan malas unas como las otras, no hay ningun politico que me haga pensar diferente,

TORNAR A LA PORTADA

Enquesta

S'està consolidant Vicent Serra com a líder del PP?

Veure Resultats

Loading ... Loading ...

Activitat recent